Pénzügyileg mennyit ér egy átlag állampolgár? Ha leszámoljuk az oktatási és egységugyi költségeit es 18 évestől termel mekkora hasznot tud termelni ?
Mondjuk fizet havi 80 90 e adót tb és nyugdíjat.
És a vásárlásai után vonják az áfa t üzemanyagbol jövedéki adót ahogy cigibol és alkoholbol is adót.
Mekkora termelő erteket képvisel 1 dolgozó ha tegyük fel 40 évet dolgozik és után meghal szóval nincs vele + költség?
A fizetésed 66%-át nyúlják le te igen okos. 33% adó + 27% áfa + extra adók...
Tehát ha keresel havi 600 bruttót, akkor kb 200 ezer a tied...
De az államnak több száz milliót termelunk életünk során olyanok vagyunk mint egy hosszú lejáratú befektetes .
18 évig az állam fizet ránk de aztán 65 ig visszafizetjuk kamatostul
Aztán újra költség van velünk de ezt még mindig bőven fedezi a termelt javak
Akkor én bruttó 500 keresek abol 300 lenyulnak tuti akkor
300×12 ×40
3600 000×40
36 millió ×4
144 millió hasznuk van 40 év alatt
Úgy érzem ez még reális is olyan 150 millió kb
6# Így van, ezért nem akarnak jó egészségügyet mert akkor 65 évesen megdöglesz és nem kell neked nyugdíjat se fizetni.
Az alacsony iskolázottság miatt meg rájuk szavaz a birka tömeg.
Tehát ja, te kb ennyit jelentesz a NER-nek meg a mészárosnak. Az ország meg jó ha 20 milliót ak a pénzedből...
Ebből a 150 millióból mondjuk lejon a 18 év oktatás és egészségügyi költség s születés a fogorvos a tanárok a háziorvos stb
50 milliót biztos visznek ezzek 18 éves korig
Ha bruttó 500ezer a béred, abból havi:
-168ezer a bért terhelő adó
-a maradék nettóból még össz 89ezer Forint jön le ha mindet elköltöd 27%-os áfájú termékre. Aztán ha pl tankolsz plusz költség a jövedéki adó.
Meg inflációval nem.szamoltam 40 év alatt de úgy mai árfolyamon akkor
150 200 millió termelési pontencial van egy dolgozóban akkor annyi a reális piaci értéke.
Ha mondjuk Orbán király 😀eladna 10 magyart az ukranoknak 2 milliárd forintot érnenek
Mivel átlagban ennyi hasznot hozznanak
Tudom ez kicsit beteg 😀 de szerintem reális ár 150 200 millió
A régi korban is luxus volt egy rabszolga
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!