Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Hogyan kell azt elképzelni,...

Hogyan kell azt elképzelni, hogy külföldön sose fognak elfogadni?

Figyelt kérdés
Nyugaton nyilván mindig csak egy bevándorló leszel, de ez miben nyilvánul meg? Pl étteremből, boltból biztosan nem néznek ki, mert fizetsz, illetve rengeteg külföldi dolgozik ilyen helyeken. Sokaktól hallom, hogy hiába élnek már 25 éve ott, mindig csak kívülállóknak tekintik őket. De hogyan kell ezt elképzelni?

2023. ápr. 27. 16:53
 1/6 anonim ***** válasza:
87%

Sehogy. Ez nem igaz.

5 év Lengyelország után költöztünk át Németországba, úgy, hogy már Lengyelországba is 0 db ismerőssel mentem ki, majd a feleségemmel mentünk tovább, ahol vannak barátaink, kollégáink. Rajtad áll, hogy mennyire vagy nyitott új emberekkel ismerkedni. Ez a szöveg, kb a nagyanyámtól is származhatott volna, aki nem akarta, hogy elmenjek és próbált lebeszélni róla.

2023. ápr. 27. 16:55
 2/6 anonim ***** válasza:
97%
Ha tisztességesen megtanulod a nyelvet és a szokásokat, pont leszarják honnan jöttél.
2023. ápr. 27. 17:08
 3/6 Revolúcióbiológus ***** válasza:
27%

Képzeld el, hogy mondjuk egy borsodi világvégén levő pár száz fős faluba beköltözik egy néger vagy kínai család. Na, pont úgy.

Persze minél nagyobb egy város annál nagyobb a multikulti - egy milliós metropoliszban már annyira nem tudsz kilógni a sorból, de mindig lesznek olyan munkahelyi, iskolai, kerületi közösségek ahol igen. De igazából nem is az a kérdés, hogy mások elfogadnak-e téged, hanem az, hogy te el tudod-e fogadni saját magadat. Ha nem a külföldiségeddel, vallásoddal vagy a nyelveddel, akkor a hajszíneddel, kulturális háttereddel, vásárlási szokásaiddal fogsz kilógni a tömegből.

Viszont ebben a másságban vagy kívülállóságban nincs semmi szégyellnivaló, sőt - inkább az a furcsa, ha valaki nem tudja elfogadni, hogy néha ő lesz a feketebárány és feltétlenül az átlagosságra törekszik mindenben és gondolkodás nélkül asszimilálódni akar a helyi társadalomban. Ez nem szokott túl jól sikerülni.

2023. ápr. 27. 17:26
 4/6 anonim ***** válasza:
8%
Európában sehol sem fognak elfogadni, mert etno-nacionalizmus van, Amerikában viszont igen, mert bevándorlóország.
2023. ápr. 27. 17:43
 5/6 anonim ***** válasza:
75%
ezt úgy kell elképzelni, hogy kimegy valaki, nulla nyelvtudás, nulla tisztelet, de azért egó meg pofázás van, és duzzog, hogy neki kéne alkalmazkodni, és nem a fogadóország nyalja ki a sggét.
2023. ápr. 27. 20:56
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Azokat nem fogadják be (teljesen jogosan), akik nem tanulják meg az ország nyelvét, nem ismerik és tartják tiszteletben az ország kultúráját és szokásait, illetve többet vesz el, mint amennyit ad az ottlétével.

Pár éve költöztem ki Olaszországba, sose volt problémám a beilleszkedéssel (bár nálam talán az is segítség volt, hogy fiatalon, huszonkét évesen jöttem ki), sose éreztették velem, hogy kívülálló vagyok, pont azért, mert a fentiek egyike se volt rám igaz. Felsőfokon beszéltem az ország nyelvét, jól ismertem a kultúrát, ami pedig új volt számomra, arra nyitott voltam, illetve tiszteséggel tanultam és dolgoztam (most már csak dolgozni dolgozok).

2023. ápr. 28. 11:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!