Hitler- nyugdíj, ez tényleg igaz? Teljesen meglepett a cikk amiket erről olvastam. A cikkrészletet lentre linkelem.
„A Waffen-SS 48 magyar tagja ma is kiegészítő juttatást kap Németországtól” - írja a Blikk a német Bild cikke alapján, amely szerint világszerte még mindig 1886-an részesülnek ilyen juttatásban.
A nyugdíj 139 ezer és 408 ezer forint között mozog, miközben egy munkaszolgálatos 50 eurónyi, azaz kb. 16 ezer forintos juttatást kaphat Németországtól.
azonban már nem nagyon lehet tisztázni, hogy a járandoságban részesülők hithű nácik voltak, vagy az 1944-től már rendszeres kényszersorozások áldozatai, hívta fel a figyelmet Marchut Réka, a Magyar Tudományos Akadémia tudományos munkatársa. (Blikk)
Egyáltalán honnan tudta a német kormány hogy ki jogosult rá? Gondolom senki nem vigyorogva mondogatta,hogy amúgy én SS tag voltam..
"azaz kb. 16 ezer forintos juttatást kaphat Németországtól."
Nahát. Tudnak venni belőle egy hétvégényi kaját. Sajnálod tőlük?
Volt a falunkban egy zsidó néni, aki szintén kapott a férje után özvegyi nyugdíjat az NSZK-tól, mert a férje SS katonaként halt meg. Polgári házasság volt, nem tartották a vallást, a férjet meg kényszersorozták. A fiatalasszonyt már a deportáló vonatról szedték le helyi jóakarói azzal az indokkal, hogy nem vihetik el, mert a férje német katona.
Az NSZK hatóságok keresték meg - ha jól tudom, először az özvegyeket és csak később az egykori katonákat - azzal, hogy ez nekik jár. A Kádár-rendszerben forintra konvertálva kapták meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!