Mitől lesz valaki liberális?
"én lehetek velük toleráns, ha ők cserébe elvágják a torkomat"
A liberalizmus nem arról szól, hogy mindenkinek mindent el kell tűrni, csupán az egyén szabadságát nem szorítja szigorú korlátok közé. A liberalizmus is elítéli az erőszakot, nem csak a fizikait, a szellemit is.
"Vagy... maradsz a 300 fős zsákfaluban és hallgatod az M1-et."
Csak tudod vidéken lakni az igazi szabadság. Amikor magadnak állítod elő az élelmet, magadnak termeled a hasznot, nem kell a sok elmebajossal foglalkoznod, szmogot beszívnod.
Az úgy nevezett egyén szabadsága egy mítosz. Nem szabad az, aki városban lakik. De ezt csak az érzi át igazán, aki lakott már igazán távol a civilizációtól.
"És mi az a szellemi erőszak?"
Pl. a molesztálás, vagy a kiközösítés, a gyűlöletbeszéd, stb. Amik egy ember szellemi egészségére károsak lehetnek.
"Akkor miért akarnak enyhe büntetést adni a bűnözőknek a liberálisok?"
A liberalizmus nem határozza meg konkrétan hogy milyen bűntetteket mennyire kell súlyosnak tekinteni, az egyik liberális így, a másik úgy gondolja. Én is liberális vagyok és sokkal szigorúbban büntetnék mint a jelenlegi rendszer, viszont sokkal kevesebb dolgot büntetnék. Az egyik ember így, a másik úgy gondolja, a liberalizmus csak nagyságrendileg határozza meg az elveket. A konzervativizmus sem mondja meg, hogy a boszorkányüldözést vissza kell-e hozni, vagy hogy mennyi büntetést érdemeljen valaki fegyverbirtokásért, csupán azt határozza meg, hogy ragaszkodik a hagyományokhoz, szokásokhoz és elkerüli a rohamosan fejlődő világ újdonságait. Azt, hogy az egyén, vagy az adott társadalom ezt pontosan hogyan értelmezi, már eltérő lehet.
18# Jelentem voltam külföldön Osztrákoknál, Németeknél, Spanyolországban, Horvátországban, Szlovákiában, Olaszországban, Lengyelországban (mindez kb az utóbbi 3 évben).
Pest mellett lakok 50 ezres városban és a párom vidékről jött ahova gyakran megyünk látogatóba.
Azt hiszem releváns véleményem lehet a dolgokról mivel láttam nyugatot és látom a magyar vidéket is, valamint a párom miatt sok pesti, értelmiségi ismerősöm van. Jómagam pedig nyugati cég partnere vagyok.
Valamivel több rálátásom van a dolgokra mint azoknak, akik csak M1-et néznek... szerintem ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!