Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Azért van ennyi buta, érvelni...

Azért van ennyi buta, érvelni képtelen ember, mert gyerekkorukban a szüleik mindenre úgy érveltek, hogy "csak" vagy "mert azt mondtam" vagy "a házamban úgy viselkedsz, ahogy nekem tetszik", stb.?

Figyelt kérdés

Továbbá más felnőttektől is csak azt kapták vissza, hogy fogadj szót a szüleidnek (értsd: fogadj szót a szüleidnek akkor is, ha amit akarnak, az egy ostobaság). Ilyen mintával csodálkozunk, ha a gyereknek később ugyanezek lesznek az érvei?

Mi lenne a megoldás? Első lépésnek szerintem ki kellene szedni a nemzetközi jogból azt a részt, hogy a szülőnek szabadsága van a gyereke nevelése felett.

2023. ápr. 11. 22:35
 1/4 anonim ***** válasza:
63%

Hát, már jónéhány éve a szülők pont inkább mindent ráhagynak a gyerekeikre, meg is lehet nézni, milyen neveletlen a nagy átlag. (Természetesen tisztelet a még mindig meglevő, jelentős számú kivételnek.)

Szóval az érvelésed egyik fele nem igaz. Az erre javasolt megoldásod viszont olyan sötét diktatúrát tételez föl, hogy annál még Orbán rendszere is ezerszer jobb.

Szóval az egész kérdésed jó nagy ostobaság. :-))))

2023. ápr. 11. 22:43
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Az érvelés, gondolkodás csínját-bínját az iskolában kéne megtanítani a gyerekeknek, fiataloknak. Ennek teljes ellentéte a hazai oktatás...
2023. ápr. 11. 23:03
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Igen,igy van.plusz az iskola sem tanított meg semmire,max bemagoltál némi tananyagot és kész,mehettél a kövi iskolába majd ki az életbe.
2023. ápr. 11. 23:07
 4/4 anonim ***** válasza:

Nem..

Az érveléshez és a logikai gondolkodáshoz először is többet kéne olvasni.

2023. ápr. 12. 09:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!