Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mi közünk van ukrajnához,ha...

Mi közünk van ukrajnához,ha ukrajna nem tagja sem az usanak sem a natonak sem az eunak?

Figyelt kérdés
2023. ápr. 8. 21:11
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:

"Erről én is írtam két bekezdéssel korábban, de ne zavarjon."

Akkor most nem kellett volna az ellenkezőjét.

"Ennyibe tudtál belekötni?"

A 90-es években kötött szerződést is belinkeltem neked pár helyen és nem írtál vissza soha :) [link]

No, ezt és a Szevasztopilról szóló ukrán-orosz szerződést rúgták fel a puccs után azonnal, erre válaszul az oroszok meg a Budapesti memorendumot.

" A linkek hol vannak?"

Milyen linket kérsz? Pontosan tudod te is, hogy hány találkozó volt akár külügyi szinten is, Szijjartó találkozott pl a mostanin kívül a Porosenko kormány külügyminiszterével is. Számtalan videót találsz erről az oldalán.

De volt az akkori kormányzó is Magyarországon, [link]

Illetve még a baloldali portfólió is elismeri, hogy - idézem - "A magyar kormány és a kárpátaljai magyar kisebbség szervezetei évek óta sürgették Kijevet, hogy hozzon az ukrajnai kisebbségek védelmét szavatoló jogszabályt."

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2023. ápr. 10. 13:41
 32/36 anonim ***** válasza:
39%

"Akkor most nem kellett volna az ellenkezőjét."

Nem írtam az ellenkezőjét, gyenge próbálkozás a kiforgatásra.

"A 90-es években kötött szerződést is belinkeltem neked pár helyen és nem írtál vissza soha :)"

Erre mit vársz? A '91-ben megkötött szerződést megszegték. Vagyis a végén szereplő nyilatkozatban foglaltaknak nem tettek eleget. Ezt valóban számon lehet rajtuk kérni, erre való a külügy.

De mit is ír még a szerződés?

2. Cikk

"A Felek tiszteletben tartják egymás területi épségét"

Eközben Gyöngyösi Márton és a jobbik küldöttsége 2014-ben...

Aztán az első és harmadik cikk néhány pontjában is határeset a magyar kormány és a fizetett kormánypropaganda megnyilvánulása..

"No, ezt és a Szevasztopilról szóló ukrán-orosz szerződést rúgták fel a puccs után azonnal, erre válaszul az oroszok meg a Budapesti memorendumot."

A szevasztopolról aláírt 2010-es szerződés legalább annyira alkotmányellenes volt, mint Janukovics kirakása amire pl pont te szoktál hivatkozni. Az ukrán alkotmány értelmében az a szerződés nem is jöhetett volna létre, igaz? Ilyenkor nem probléma, hogy alkotményellenes?

"Illetve még a baloldali portfólió is elismeri"

Rossz hírem van, a Portfólió már rég a kormány tulajdonában van :)

Nagyon szép, de elértek valamit? A 2018-as népszava cikk elég jól összefoglalja:

"A magyar diplomácia vezetője talán rossz ajtón kopogtatott. Washingtonban a magyar-amerikai kapcsolatok rendezésére kellene törekedni, nem pedig Ukrajna ellen keresni szövetségest, tudván, hogy a geopolitikai érdekek, az amerikai-orosz szembenállás miatt erre esély sincs. Az ukrán nyelvtörvény ellen viszont van megoldás, a közös uniós fellépés, csak épp be kellene állni a sorba, nem pedig Don Quijotét játszani."

És akkor vissza a nyelvtörvényre. A korábbi Janukovics-féle nyelvtörvény - ami ellen szintén tiltakoztak az ukránok - pont több jogot adott volna za orosz nyelvű kisebbségnek. Majd 4 évvel később az oroszok lerohanják Ukrajnát, kamu népszavazásokkal soft területi elcsatolással próbálkoznak erre kis pihenő után jön a 2017-es nyelvtörvény ami jogokat vonna el az "elszakadó" népcsoportoktól. Fú hát ezek milyen nácik te... :D

Majd a linkeiden is jól látszik, hogy Szijjártó a szájtépésne kívül semmit nem csinált és semmit nem ért el, de legalább elment máshová sírni a normális közös fellépés helyett.

Ezután az oroszok fullban lerohanják Ukrajnát,a magyar kormány fleszopja az oroszokat és erre jön a sírás, hogy a kárpátaljai magyarokat báncsák...

Azért, ha folyamatában nézed a dolgokat akkor mindkét fél álláspontja védhető és itt nagyon fontos szerepe lett volna a normális magyar külügynek és külpolitikának amivel mi nem rendelkezünk.

2023. ápr. 10. 17:28
 33/36 anonim ***** válasza:
57%

Mondjuk a fáklyás késhegyre a magyarokkal felvonulást pont láttam is. De ugye ezek szerinted normális dolgok, bezzeg ha a melegek ellen lenne ilyen elsők közt nyavalyognál.

Linkeld már be miben volt alkotmány ellenes a kisebbségi jogok bővítése?

Szevasztopol pedig mindig az orosz flotta bázisa volt, azóta hogy Ukrajnának ajándékozták.

A másik pedig, hogy engedjük el a Jankovics féle jogbővítést, nekünk bőven elég lenne, ha azokat kapnánk vissza, amik előtte voltak :)

Román vagy bolgár külügy se volt eredményesebb. Ráadásul a baloldali kormány idején meg közösen szapultak minket az ukranokkal.

2023. ápr. 10. 17:43
 34/36 anonim ***** válasza:
42%

"Mondjuk a fáklyás késhegyre a magyarokkal felvonulást pont láttam is. De ugye ezek szerinted normális dolgok, bezzeg ha a melegek ellen lenne ilyen elsők közt nyavalyognál."

Nem, nem normális dolgok a melegeket pedig lesz@rom. Hiteltelenné teszed magad azzal, hogy olyan kijelentéseket próbálsz az én számba adni amik tőlem sosem hangzottak el. Ettől nem leszel komolyanvehető.

"Linkeld már be miben volt alkotmány ellenes a kisebbségi jogok bővítése?"

Ilyet hol is írtam?

"Szevasztopol pedig mindig az orosz flotta bázisa volt, azóta hogy Ukrajnának ajándékozták."

Kölcsönös megállapodás alapján. Az a szerződés pedig lejárt, az új pedig lásd fentebb.

"nekünk bőven elég lenne, ha azokat kapnánk vissza, amik előtte voltak :)"

Ez ügyben reklamálj a szerinted teljesen jól dolgozó magyar külügynél.

"Mondjuk a fáklyás késhegyre a magyarokkal felvonulást pont láttam is."

Sosem hittem, hogy mandinert fogok linkelni:

[link]

[link]

Nem lennék meglepve a felvonulás mögött is lett volna orosz fejbújtás. Azok után, hogy Magyarországon is aktív volt az FSZB:

[link]

[link]

2023. ápr. 10. 17:55
 35/36 anonim ***** válasza:
40%

Érdekes, mert az egyik főkolompos nemrég elesett a fronton, az oroszok lőtték le.

De fogjunk mindent rájuk. A nyelvtörvényt is az oroszok vezették be.

2023. ápr. 10. 18:42
 36/36 anonim ***** válasza:
24%

"De fogjunk mindent rájuk. A nyelvtörvényt is az oroszok vezették be."

Megint ferdítesz. Kifogyott az eszköztárad? Ennyi maradt? Kiforgatni amit írok?

2023. ápr. 10. 19:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!