Mennyivel jobb egy átlag németnek, mint egy átlag magyarnak?
Figyelt kérdés
Ott is ennyire sporólni kell az embereknek, meggondolni, hogy mit vesznek, alig tudnak félretenni? Nyilván nincs kolbászból a kerítés, de valóban hasonlóan élnek? Mert sok nyugaton élő magyar sír... Rengeteg az adó, az albérlet, házat nem tudsz venni, stb...2023. ápr. 2. 17:14
11/19 anonim válasza:
10
Melyik varosban elsz? Mennyi havonta a szállás? En is ki akarok menni majd valamikor, de nem tudom hogy melyik varosba, esetleg stuttgartra gondoltam
12/19 anonim válasza:
11: nekem a munkáltató fizeti. Amúgy a francia határnál élek.
Árakat pl. itt tudsz nézni. Nemcsak Németben hanem az egész világon. Össze is tudsz hasonlítani két v. több várost, országot:
numbeo.com
14/19 anonim válasza:
Életem egyik legjobb döntése volt Németországba költözni.
15/19 anonim válasza:
Mi az átlag? Nagy a különbség az úgymond szegények és a középosztályközött. Berlinben tanultam 7 év után jöttem hazatavaly ilyenkor. A keleti részen jobban kijön az ember a pénzböl mert ott olcsóbb a lakbér. Arrafelé egy kis lyukért is elkérnek 3-400€t ami kötel 200 ezer! Én azt mondom, hogy ott a szegény szinte ugyanúgy él mint itt a szegény, de a középosztály lényegesen jobban
16/19 anonim válasza:
#15 mi az a 400 euró, ha megkeresel mondjuk 2200-at. Ugyanilyen munkakörben Budapesten 470 ezret kerestem és egy kis lyuk is van 170 + rezsi. Majdnem a fizetésem fele volt, Németben meg a negyede sincs.
17/19 anonim válasza:
És az életszínvonal azzal az összeggel arányos, ami a zsebedben marad a szokásos havi költségeid fölött, itthon effektive szerencsés nulla, vagy tipikusan mínuszban, "melyik ujjam törjem el" királyság újratermelése a következő hónapra is, legalább 160 gyötrelmes munkaórában. Környéken nyaralsz sátorral kb.
18/19 anonim válasza:
6 egy millát itthon is meg lehet keresni
19/19 anonim válasza:
A lyuk alatt egy20 négyzetméteres garzonnál kisebb lakásra gondolok. Ha normális lakásban akar lakni az ember minimum 800 - 1000€. Ha házat bérelna magának az ember normálisat 1500 felett talál
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!