Egyetértesz az efilista ideológiával?
Az EFILizmus (az angol LIFE szó megfordítása) az antinatalista, születésellenes ideológia ( https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__egyeb-kerdesek__121.. egy továbbvitt változata amely azt mondja hogy a létezés, élet, öntudat minden gonosz, rossz forrása ezért kötelességünk annak véget vetni. Azt vallják hogy az élet egy átverés ahol az átlagos élőlény jóval többet szenved mint amennyit nyer és mind az emberi társadalom, mind a természetes tápláléklánc, hierarchia egy piramisjáték ahol mindig csak a legfelül lévő nyer, de a végén ő is elveszít mindent. Hithű vegánok mivel ellenzik ahogy az állatokat tömegére tenyésztik és gyilkolják le a legembertelenebb körülmények között. Ha rajtuk múlna véget vetnének minden létezésnek. Csak az evolúció, DNS rabszolgái vagyunk és az élet folyamatos küzdelemre, versenyre kényszerít minket, mindezt azért hogy a mi génjeink maradjanak fenn. Az alábbi angol nyelvű félórás kisfilmben többet meg lehet tudni:
Milyen mértékben értesz egyet ezzel a felfogással?
Azt is megbocsátom, hogy gyűlölkódve személyeskedsz. 🙂
Köszönjük! Moderátoraink ellenőrizni fogják ezt a választ.
12
Az alap márpedig mindig ugyanaz marad:
Szaporodás, fogyasztás, verseny, gyilkosság, hódítás, parazitizmus, hatalomvágy, függőségek, halál.
Ezt próbáljuk kiszépíteni kultúrával, művészettel meg ilyenekkel de a cél mindig ugyanaz marad: a saját magad életben maradása illetve a fajtád fennmaradása.
Hali! Én voltam a #23-as válaszoló az antinatalistás kérdésed alatt.
Részben egyetértek veled, hogy az élet jelen formájában értelmetlen, céltalan szenvedést szül, amit nekünk embereknek ráadásul tudatos lényekként kell elviselnünk.
De mi van, ha idővel a transzhumanizmus képes lesz felszabadítani minket ez alól? Szerintem nem szabad kizárni a lehetőségét egy olyasfajta létezésnek, ami más törvények alapján működik.
15
Szia
Szerintem is nagyságrendekkel javíthat és fog is javítani a létezésen a transzhumanizmus vagy például abban is segíthet hogy a kapitalizmus semmivel sem beérő követeléseit, éhséget hús érző lények helyett majd gépek elégítik ki majd. Viszont amilyen nagyszerű és kecsegtető dolog ez ugyanolyan szörnyűsègeket is szülhet: tömeggyártott lombikbébik,önkénytelen halhatatlanság, öntudatra kelt gépek, a hatalom részéről való visszaélés stb. Bár az ilyen veszélyek miatt sohasem állt meg a fejlődés, illetve valószínűtlen hogy az emberek tömegèvel elfogadják az efilizmust vagy hogy az egyik követője komolyan tud majd valamit tenni ezzel a borzasztó nagy feladattal.
Szóval ha már ennyire fontos ez a k élet, szaporodás akkor azt mondom hogy hajrá transzhumanizmus! Nincs sok mindent veszíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!