A magyar nép megérdemli a demokráciát?
"Igazad van, legyen diktátor, teszem azt Kóka János, ő fiatal, agilis, gazdasághoz értő ember. Vagy te nem rá gondoltál?"
Én Dr. Morvai Krisztinát tenném meg teljhatalmú királynőnek.
A demokrácia egy illúzió. Illúzió a népnek. Demokrácia - aszó ókori értelmében - nem létezik. Nem létezhet.Túl nagy egy ország ahhoz. egy városállamban el tudnám képzelni.
...tömegek lázadása.
Én a királyságra szavaztam 89-ben.
Volna.
16:14 !
Sajnállak, hogy te a diktatúrában csak a negatív példákat fedezted fel (tudom, aki csak általános iskolai törikönyvet látott annak csak Hitler és Sztálin neve ismerős), de nagyon ügyesen irkálsz hülyeségeket, úgy hogy az okosságnak tűnjön.
Tudod Kérdező, a 16:14-es nem is írt olyan hülyeséget. Csak hát el kellene gondolkoznod rajta - amit tudom, hogy sokkal nehezebb, mint hülyeségnek nevezni...
De ha már a diktatúra "előnyeire" vagy kíváncsi, hát például, ha nem tetszik a véleményed, egyszerűen elhallgattatlak... Vagy finoman, vagy durván. - Ugye nem tetszik, ha VELED SZEMBEN alkalmazzák?
1. 18.53: Először is ókori esteket emlegetni mint a jelenkori kormányzás konkrét példaképe, teljesen nonszensz. Akkora az időbeli különbség, hogy ez a körülményeket teljesen összehasonlíthatatlanná teszi.
2. Tudok én is egy-két diktatúrát, vagy nevezzük autokrata rezsimnek, ami sikeresen konszolidált, sőt beindított bizonyos prosperitást. Most nekem hirtelen csak Pinochet jut eszembe Chiléből. De sokkal-sokkal többet tudok, ami katasztrófába, nyomorba, tragédiába torkollott. Na most akkor melyik a kivétel és melyik a szabály?
3. Azért a tönkremenés a szabály, mert ilyen az emberi természet. A kritikát igyekszik kiiktatni, és talpnyalókkal veszi körül magát, amiből aztán egyre nagyobb bajok lesznek. Lehet esetleg száz évben egyszer egy-egy kivételes személyiség, aki jól tud élni a teljhatalmával, de ebből nem lehet kiindulni.
4. És akkor te Magyarországon kire bíznád ezt a nagy hatalmat? Tényleg jókat írtak korábban, hogy talán Kóka Jánosra? Vagy Orbán Viktor jobb lesz? Hát most majd kipróbáljuk, és meglátjuk, kinek lesz igaza.
5. Én értem, hogy Magyarországnak ez az elmúlt 20 éve egy hatalmas kudarc volt. Ebből egy felszínes logikával következhet az, hogy hát akkor nem jó a rendszer, és ez sajnos szinte egy általános nézet lett. (Te is így látod.) De a valóság az, hogy a rendszer jó (vagy legalábbis nincs jobb), csak mi rosszul működtettük. Tehát a rendszer működését kellene megreformálni. E helyett most az Orbán-kormány a ti lelkes egyetértésetekkel eltörölte a demokratikus jogállami rendszert. És még büszke is a "forradalmára". Pár év múlva nem lesztek ilyen büszkék...
tegnap 12:56
Mikor vándorolsz ki ebből a borzalmas országból?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!