Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Sok magyar miért pártolja az...

Sok magyar miért pártolja az oroszokat?

Figyelt kérdés

Az internetet nézve de ismerősi körben is sokan vannak akik Oroszországnak "drukkolnak"

Még a háborús helyzet előtt is sokan voltak akik szimpatizáltak velük. Miert? Engem nem zavar csak kérdezem. hiszen megszállták Magyarországot is anno és sokan meghaltak. Meg ugye sok embert elvittek kényszermunkára (málenkij robot)

Most tudom hogy az ukránok amúgy is kiközösítették a magyarokat meg úgy mindenkit de mégis ott a történelem.

2023. márc. 1. 10:00
1 2
 11/15 hollófernyiges ***** válasza:
70%
Akkor tisztázzuk ezt a magyarellenességet. 2014 előtt semmi baja sem volt az ukránoknak a magyarokkal, használhatták a nyelvet, kirakhatták a zászlót a polgármesteri hivatalokra, igazából a legtöbb ukrán azt sem tudta hogy egyáltalán élnek magyarok az országban. Voltak kisebb incidensek a szélsőjobb részéről, de a hatóságok ezekben mindig a magyarok oldalán volt. Jött a Krím elcsatolása, meghozták az oroszok ellen kihegyezett nyelvtörvényt, ami viszont mellékesen elég hátrányosan érintette a magyarokat is. Orbán és Szijjártó ekkor keményen beleállt a konfliktusba, minden létező fórumon keresztbe tettek Ukrajnának és amióta elkezdődött a tényleges háború Budapest retorikája nyíltan vagy burkoltan, de oroszpárti. Vagyis Kijev Magyarországot ellenséges országnak tekinti és ennek megfelelően, mivel ők sem szentek, nem bánnak túl barátságosan a kárpátaljai magyarokkal sem, akik szegények Orbán "védelme" miatt még nagyobb sz*rba kerültek, mint eddig voltak.
2023. márc. 1. 10:36
 12/15 anonim ***** válasza:
45%

Dzsonszival több mindenben is egyetértek.

Szerintem szó szoros értelemben oroszbarát Magyarországon közel sincs olyan sok. Ukrajna által kiváltott unszimpátia okozza azt, hogy sokan azért nem tudnak teljes szívvel "szurkolni" az ukránok győzelmének. Egy ugyanolyan korrupt, maffiózó, keleti despotikus ország, mint az orosz, csak méretét, lakosságát és politikai befolyását tekintve valamivel kisebb léptékben. A nyugati közvélemény persze ezt nem fogja megérteni, mert nem az ő kisebbségüket vágják pofán, ha az anyanyelvén szólal meg ott.

Szerintem egész más lenne a magyarok többségének a véleménye, ha mondjuk az oroszok a semleges Finnországot támadták volna meg, mert velük pl. nincs ilyen nemzetiségi probléma.

2023. márc. 1. 10:45
 13/15 anonim ***** válasza:
61%

Nem értem a kérdésedet. Ha a propaganda hatására a tömeg éljenzi megrablóit, akkor hogyne éljenezne, ha olyasmiről van szó, amiről fogalma sincs.

Te komolyan gondolod, hogy ezek tudják miről beszélnek? Akkor nincs fogalmad a tudásról.

2023. márc. 1. 10:58
 14/15 anonim ***** válasza:
37%
körülötted alatt azt a 3 embert érted?
2023. márc. 1. 13:13
 15/15 anonim ***** válasza:
28%
Szerintem sokan csoportos emlékezetkiesésben szenvednek, vagy annyira rossz a magyar oktatás, hogy semmit sem tudnak a ruszkikról, hogy hányszor is szivtunk már miattuk a történelmünk során, hányszor lőttek minket szitává és vették el az országot, de leginkább szerintem annyira rég lehetett már a 89, hogy nem emlékeznek a ruszkik haza táblákra sem, de azt meg kiváltképp nem értem, hogy mit ünnepelnek ezek az emberek október 23-án?
2023. márc. 1. 13:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!