Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Hit alapú politikai tömegpszic...

Hit alapú politikai tömegpszichológia?

Figyelt kérdés

Ezek a gyümölcsök megérettek, tehát ideje leszedni őket.

Elgondolkodtam a jelenlegi Fideszes kormányzás sikerének valódi kulcsán. Nem azon, amiről beszélnek, hanem azon, amiről nem beszélhetnek, hiszen nem áll érdekükben. Érdekel a Biblia és a személyes kapcsolattartás istennel. Érdekel a politika is. Néhány éve egy alapos drogfüggőségből kigyógyúlva kezdtem tanulmányozni hobby szinten a jelenkori magyar politikát és ezzel párhuzamosan a Bibliát is. Mostanra fogant meg bennem a két témakör párhuzamossága.

Azt tudom, tapasztaltam drogfüggő múltamból, hogy a mértéktelenség nem vezet sikerre, de a teljes böjtölés sem kifizetődő. Valahol a kettő között található egy aranyközépúton a mértékletesség.

Arra gondoltam és azt figyeltem meg, hogy ugyanolyan módon hat akár 2000 év távlatából is egy személy hangja az egész emberiségre, mint egyetlen ember felerősített hangja egy egész ország társadalmára néhány év alatt.

Elvileg a kettőnek valahol ütnie kellene egymást, de nem ez történik, hiszen a 2000 éves személy hangja mögé ált be a jelenkor leghangosabb magyar embere illetve sikereit és saját gyarapodását elnézve még az is elképzelhető, hogy ez a kétezer éves személy is beállt a jelenkor leghangosabb magyar embere mögé. Sőt fölé, hiszen a leghangosabb magyar ember önmagát a 2000 éves személyiség alá helyezte. Azt mondja: ,,Isten mindenek felett..."

Figyeltem Orbán beszédjeit, hallgattam és egyre inkább ámultam azon, hogy hogyan igazodik a mondandója a Mester szávaihoz. Aki tanulmányozza a Bibliát és érdeklődik a politika iránt , annak már fel kellett tűnnie, főleg az utóbbi időkben, hogy egyre jobban illeszkedik a Biblia törvényeihez. Én mondjuk személy szerint nem bánom, hogy ha létrehozza Gileádot a sorozatból. Jó, eme legutóbbi mondatom poén volt.

Tehát figyeltem és főleg az elmúlt évben be is álltam a játékába kis láthatatlan segítőként a szávaimmal figyelve a következményeket, ami újabb 2/3 lett. Megalkotta Isten földi országát lassan egyenlővé válunk a Vatikánnak és Izraellel, ami amúgy nekem kedvemre való. Ma már ott tartunk, hogy egy mondatban említik ezt a 3 "országot". Én amúgy hívő vagyok és rendre megvallom, hogy Krisztus az uram és királyok Királya. Őrülök, hogy egy mondatban e másik két ország mellett szerepelhet Magyarország egy hivatalos kormányinfón ráadásul elsőként azok szájából, akik meg akarják fogni kedves vezetőnk kiállított emberét, aki amúgy kisfiús arccal rendelkezik.

De jöjjön a lényeg: az agymosás! Hit alapú politikai tömegpszichológia.

Kigugliztam, magyarként elsőként írtam le e négy szót egymás mellé. Nem igaz, hogy eddig senkinek sem jutott ez eszébe. Van agymosás úgy vélem, de nem technológia az alapja, hanem pontosan egy olyan vallás, mely már 6000 éve létezik. Az ókorban Izrael népe szembesült talán elsőként ezzel. Az, hogy Isten létezik-e vagy sem ebben az esetben mellékes, noha szerintem létezik. De megfigyeltem, hogy a zsidók 6 naponta ki voltak téve a kényszerpropagandának. Persze akkor ugye nem a tv-n keresztül, hanem beszédek által, ahol Isten szavát és a törvényeket olvasták fel az összegyűlt népeknek és kötelezően az úr volt a hét utolsó napjának témája. De ugyanakkor az Úr törvényei is ott voltak. Ezek a heti, pontosabban 6 naponkénti ünnepnapok erősítették a közösségtudatot és a hatalom is építkezhetett ezekre. Úgy vélem kezdetben a Fidesz is próbálkozott ezekkel, de nem vált be, mert sokan felháborodtak a vasárnapi boltzár miatt, ahol csak füstölőt lehetett venni a dohányboltokban és olajat a benzinkutakon. Tehát szembetűnő a párhuzam. Aztán meg kellett ezt szüntetni, pedig már kezdtük megszokni. Aztán addigra megerősödött a kormánypropaganda is és elkezdték kihasználni a modern technológia lehetőségeit.

A választások előtt mennek a választási reklámok, kivéve a Fideszé, mert az egész évben megy. De olyan jól csinálják, hogy amikor egy ellenzéki szidja a Viktort , akkor a körülötte lévő fideszesek jó keresztény módjára meghagyják hitében és megerősödnek saját hitükben. Talán az ateista fideszesek veszekednek, vagy akik nem keresztény fideszesek. A lényeg, hogy én azt látom, azt tapasztalom, hogy minden egyes ellenzéki keményebb megnyilvánulás, orbánozás, tolvajozás nem igazán váltanak ki látható reakciót, hanem láthatatlan reakciót a szavazófülkében. Sok kicsi, sokra megy elv alapján pedig ebben az összefüggésben simán el bírom képzelni, hogy még évtizedekig megmaradjon a Fidesz kormány.

Én nem tudom, hogy ez véletlen alakult-e így, vagy a 2010-es Fidesz-KDNP koalíció után tudatosan alakult-e így, de azt látom, hogy működik, sőt azt is látni vélem, hogy ezeket az összefüggéseket maga Orbán Viktor is felismerte. Én azt mondom, aki erre rájön és sikerrel alkalmazza, az valóban méltó egy ország vezetésére. Ám kezdem azt érezni, hogy erre rájött már a MiHazánk is, és a Momentum is, de érdekes módon, amelyik legjobban alkalmazza a módszert az a parlamentbe be sem kerülő Kutyapárt, amelyik így is nagyobbakat villant, mint a MiHazánk. Az LMP-n csak sejtem, hogy felfogták ennek a tömegpszichózisnak a mértékét vagy erejét.

Tehát így tudnám felvázolni a kérdésem lényegi részét. Azt pedig, hogy hit alapú nem csak arra értem, hogy keresztény, hanem arra is, hogy választásokoin is az emberekben a hit dönt. Hiszen nem tudhatják, hogy igaz-e, amiről egyes pártok képviselői beszélnek felvázolva a jövőt, hanem csupán elhiszik. Az ember is hiszi Istent, de csak kivételes esetekben tapasztalja meg élete során a jelenlétét. Előbb van a hít, aztán nyílvánúl meg annak ereje, ha a hit igaz. Talán a Hont András szokot ilyen hitek harcáról beszélni a választások kapcsán. Szavaiból amúgy arra következtetek, hogy ő is érti ezt a dolgot.

Jól látom ezt a helyzetet? Létezhet ez a fajta dolog és párhuzam, amit leírtam? Van erről valami meglátásotok, megtapasztalásotok? Vagy ez most csak nekem új és rájöttem arra, amit már mindenki tudott?

Segítsetek, mielőtt youtube csatornába kezdek a felfedezésem kapcsán.

2023. febr. 25. 18:16
A kérdező szavazást indított:
Igen, ez egy létező dolog.
Nem, ez egy baromság.
Ember! Te beszívtál?
5 szavazat
 1/6 A kérdező kommentje:
Ja, amúgy nem szívtam be, mielőtt gyanakodnátok, évek ota nincs ilyesmi miatt problémám.
2023. febr. 25. 18:22
 2/6 anonim ***** válasza:
51%
Hülyeség, nekem szimpatikus a Fidesz sok intézkedése, sok meg nem, ez van.
2023. febr. 25. 18:35
 3/6 anonim ***** válasza:
55%

ilyen hosszú kiírást értelmetlen elolvasni. Te be vagy tépve.

Öt sorban kiírhatnád újból.

2023. febr. 25. 18:41
 4/6 A kérdező kommentje:

Jó, ismétlem, nekem évekig tartó hobby kutatómunkám eredménye ez. De az elmúlt év ben a szabadidőmben szinte csak ezzel foglalkoztam és már látom. Hogyan adhatnám át érthetőbben?

Van egy megoldókulcs a fidesz-kdnp politikájához, ami nem ördögtől való. Ugyanaz a kulcs, amit Jézus is használt és a próféták. Salamon is ugyanezt a megoldókulcsot használta. Dávid is ugyanezzel a módszerrel uralkodott.

Sőt a Bibliai templomépítések kapcsán is látom a párhuzamot.

Más is vél felfedezni ilyesmit?

2023. febr. 25. 19:21
 5/6 anonim válasza:

Természetesen igaz,hogy csak arra az emberre szavazunk,akinek a szavaiban,programjában hiszünk s rendszerint nem tudhatjuk,hogy valójában mit gondolnak és terveznek.

Még az is belefér,hogy pl. ElQuró tökéletesen hiteltelenné tette magát a hazugságbeszédével és a be nem teljesített ígéreteivel,mégis az ország 2. legerősebb pártja vezére.(Itt azt gondolom,hogy követői saját elképzeléseikben hisznek,melyet a hazudozó szájából hallanak vissza. Így tulajdonképpen nem a csótánynak,hanem önmagukban hisznek.)

2023. febr. 26. 07:04
 6/6 A kérdező kommentje:

Igen utolsó. Ebben egyetértek veled Gyurcsánnyal kapcsolatban, de ő az egyik központi alakja a hit alapú politikai tömegpszichológiának. Sőt a Fidesz legerősebb csodafegyvere lett Gyurcsány Ferenc. Emlékszem annak idején végighallgatottam az öszödi beszéd vágatlan verzióját. Felfogtam a kemény szavak értelmét és hogy miről, kiknek is szólt valójában. De hát velem is kibabrált a Gyurcsány a továbbtanulási lehetőségeim szűkültek be.

Azért mondom, hogy központi alakja a történetnek, mert ő a helyi bukott angyal. Amolyan Lucifer színezetet őlt, akinek minden szava hazugságként hat még akkor is, ha ő igazat beszél. A bukott, aki mindent elkövet, hogy vissza jusson a mennyek országába, noha tisztátalanná vált. Mindent megtett a hatalomért, mert ez volt az egyetlen módja, hogy a politikai életben maradjon. Már-már azt kell feltételeznem, hogy a Fidesznek bármiféle reklám nélkül lehullik a 2/3, csak elég hébe-hóba emlékeztetni a népet az öszödi beszédre. De ezt a gonoszt valójában a Fidesz ruházta fel embertelen képességekkel. Hiszen ember. Ember, aki hibázott. Félre ne értse senki, nem szavaznék rá soha, de látom, hogy akarva vagy akaratlanúl ez az ember a puszta jelenlétével képes biztosítani a politikai fölényt a Fidesznek.

Ő jelképezi az antikrisztust, aki elhiteti a népeket.

Ott van a jobbik, aki pedig a legnagyobb elhitetetté vált. Szélsőjobbról 180 fokkal elhúzott balra, mert hitt a sátáni gyurcsány szavának, és őket, az egész baloldalt a háttérből egy még gonoszabb lélek soros pénzeli. Ők jelképezik a pokol teremtményeit és a kárhhozott lelkeket. ma olvastam, hogy a Jobbik jobbik-konzervatívok néven folytatja. Íme, meg van írva, hogy antikrisztusok lépnek fel:

"És Jézus felelvén, monda nékik: Meglássátok, hogy valaki el ne hitessen titeket, Mert sokan jőnek majd az én nevemben, a kik ezt mondják: Én vagyok a Krisztus; és sokakat elhitetnek. Hallanotok kell majd háborúkról és háborúk híreiről: meglássátok, hogy meg ne rémüljetek; mert mindezeknek meg kell lenniök. De még ez nem itt a vég. Mert nemzet támad nemzet ellen, és ország ország ellen; és lésznek éhségek és döghalálok, és földindulások mindenfelé. Mind ez pedig a sok nyomorúságnak kezdete." /Máté 24:4-8/

2023. febr. 26. 08:16

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!