Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mennyi az esélye annak, hogy...

IV. KecskeShajt kérdése:

Mennyi az esélye annak, hogy hat éves gyerek betáraz és kiboztosít egy fegyvert, vagy töltve és kiboztosítatlanul végighurcolja, nem lövi meg magát, sőt, mellbelő valakit?

Figyelt kérdés

(A kérdés nem vicc)

[link]

[link]

[link]

Hogyan jut egyáltalán valaki hat évesen ilyen állapotba, hogy le akar lőni valakit?

2023. jan. 23. 02:12
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
74%

Kulcsszóban a válasz...

'Murica.

2023. jan. 23. 02:44
 2/26 A kérdező kommentje:
Ha tizenéves lenne, nem lenne kérdésem, de azért hat éves, az még majdnem pelenkás.
2023. jan. 23. 02:51
 3/26 anonim ***** válasza:
100%
Sem betárazni, de kibiztosítani meg különösen nem haladja meg egy hatéves képességei. Amúgy mért kérded, sose voltál még hat éves?
2023. jan. 23. 02:55
 4/26 A kérdező kommentje:
Hat évesen valahogy nem tudtam lőni, meg egyáltalán nem is érdekelt az ilyesmi. Vagy ma már ennyire általános dolog az ilyesmi hat éveseknél is?
2023. jan. 23. 03:01
 5/26 A kérdező kommentje:
Ki tanít egyáltalán hat éveseknek ilyesmit?
2023. jan. 23. 03:02
 6/26 anonim ***** válasza:
81%
Megtanulja az magától. Te ezt a kérdést komolyan úgy teszed fel, mintha ufót látnál. Mondd már el nekem melyik az a mozdulat ami egy hatévesnek akadályt jelenthet? A fegyverek ugye épp arra lettek kitalálva, hogy az embereket egyenlővé tegyék. Nem kell hozzá 40 évesnek, 120 kilósnak vagy épp férfinak lenni, hogy valaki használni tudja.
2023. jan. 23. 03:23
 7/26 A kérdező kommentje:

Még néhány felnőtt gyakorló rendőr sem tud bánni fegyverrel, például töltött fegyverrel hadonászik, ráirányozza a társaira, nem feltételeznék olyat, hogy

valaki tökéletesen bánik a fegyverrel mindenféle előképzettség nélkül és egyből célba is talál.

2023. jan. 23. 03:43
 8/26 anonim ***** válasza:
Meg még annyit azért hozzátennék, nem hinném hogy be kellett táraznia. Az emberek többsége csőre húzva bebiztosítva, fesztelenítve teszi el. Én volt már akit megkérdeztem miért és azt mondta, mert ha valaki támad nem fogja megvárni míg csőre húzol, kibiztosítasz és lősz. És nem tudtam vele vitatkozni. És ez Magyarországon volt, ahol elő is van írva, hogy a fegyvert a lőszertől elzárva tárold és ki is mennek ellenőrizni. Te meg most az usáról beszélsz ahol ezt sokkal lazábban veszik. De ha emlékszel a honvédségre ott is úgy hordták a PA-t, szolgálat kezdéskor mindig csőre húzták. És a PA-63 ugye revolverező, tehát ha fesztelenítesz, az első lövésre felhúzza magát az elsütőbillentyűvel. Barátnőmnek egy Springfield gyártmányú M1911 van, az viszont erre nem képes. Ha fesztelenítve teszed el a kakast hátra kell húznod első lövés előtt. Egy hatéves már fizikailag képes erre, nem kell hozzá olyan hú de nagy izomerő. Most én nem fogom a cikket végigolvasni hogy itt milyen típus volt és különösen angol nyelven nem, mert teljesen fölösleges. Ha tényleg táraznia is kellett egy hat évesnek már az sem okozhat problémát.
2023. jan. 23. 03:45
 9/26 anonim ***** válasza:

"Még néhány felnőtt gyakorló rendőr sem tud bánni fegyverrel, például töltött fegyverrel hadonászik, ráirányozza a társaira"

Fogyatékosok mindenhol vannak. Nálunk egy embernek a csípőjét lőtték szét, egynek a térdét. Plusz még lőttek szét, tornyot, tárazót, ehhez megint nem kell hatévesnek, elég csak hülyének lenni.

"nem feltételeznék olyat, hogy valaki tökéletesen bánik a fegyverrel mindenféle előképzettség nélkül és egyből célba is talál."

Én sem. De mi kell ahhoz hogy egy tanárnőhöz oda sétálj és módjuk három lépésről mellbetrafáld? Milyen képzettség? Most úgy teszel mintha egy 1600 méterről leadott fejlövésről beszélgetnénk.

2023. jan. 23. 03:55
 10/26 anonim ***** válasza:

És akkor röviden összegezve:

Egy ilyen lövéshez túl sok diploma nem kell. Hagyjuk ezt a képzettség meg mekkora bravúros lövés dumát, mert nem volt az.

Fizikailag meg legmegerőltetőbb felhúzni. A hatévesek többsége általában már képes egy kilogramm megemeléséhez szükséges tíz Newton erő kifejtésére. Nem állítom, hogy mind, de többségük.

2023. jan. 23. 05:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!