Miért nem lehet nagyon sok papírpénzt nyomtatni?
Figyelt kérdés
Ugyan elsőre egy nagyon idióta kérdés lehet, de szerintem valahol jogos. Hogy ha most lenyomtatnának mondjuk 10 millió darab húszezrest, lenne 200 millirárd forintja az országnak, amivel rengeteg problémát meg tudna oldani, és a pénz nyomtatásának költsége 200 milliárd forinthoz képest egy nevetségesen kis összeg. Akkor miért nem nyomtatnak még több pénzt?2023. jan. 13. 19:11
11/14 anonim válasza:
Most nem a kérdezőt szidom, ne értsetek félre, de ezért lenne jó kötelező gaudasági oktatás, mert ilyen alap dolgokkal nincsenek rengetegen tisztában.
12/14 A kérdező kommentje:
11-es (Nyugi, nem értettem félre.)
Nálunk van gazdasági ismeretek nevű tantárgy, de nem egy nagyon erős oktatásól van szó, ez tény is való. Mondjuk nem is gondoltam teljesen végig, hogy csak az inflációt tekerné meg egy nagy adag húszezres.
2023. jan. 13. 20:26
13/14 anonim válasza:
Attól hogy több pénzt nyomtatsz a világ nem fogja értkésebb fizetőeszköznek elismerni a forintot, vagyis óriási mértékű inflációhoz vezetne, hiszen nincsen valódi mögöttes gazdasági értéke. Csak akkor ér bármi valamit, ha annak értéket tulajdonítanak, ahhoz hogy érjen valamit a forint, olyan intézkedéseket és beruházásokat kéne csinálni, amik a forint értékét növelik.
14/14 anonim válasza:
Ezeket is tanítják gazdasági ismeretekből?
https://www.youtube.com/watch?v=jKO3aKMR8_o
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!