Törökországban mennyire vannak jelen baloldali mozgalmak, mint a feminizmus, LMBTQ, antirasszizmus?
Semennyire.
Erdogan hasonló tekintélyuralmi rendszert tart fenn, mint Putyin vagy Lukasenka. Csak kifelé senkivel sincs területi vagy egyéb vitája, ezért nem bántja a Nyugat. Szóval ott az állam mindenkinek megmondja, merre van az előre, és visszapofázni nem célszerű, mert elvisznek a rendőrök.
Vannak.
Egyébként, Oroszországban is voltak sokáig, csak csináltak balhékat aztán utána kezdték el szabályozni őket.
1.
Mondjuk nyugaton is beverik a fejed, ha olyat szólsz, ami nem tetszik, csak kifinomultabban. Nem a fekete autó jön vagy a kommandósok, hanem ügyesebben - mondhatni korszerűbben - intézik a dolgot. És nem csapnak le az egyszeri Szabó Jánosra egyetlen kommentért, csak akkor ha már van mögötte némi erő.
#1 vagyok.
Kérdező, ha akarsz, be is tudsz illeszkedni abba az országba.
Erős a muzulmán hagyományok ereje, de szigorúan világi állam. A katonaság szerepe kb. olyan erős, mint az 1970-es években Latin-Amerikában. Márpedig a katonaság nem tűri el a vallási szélsőségeket. Úgyhogy éppenséggel vannak hitük miatt üldözött mohamedán papok is.
Nem tűrik a nemzetiségi szeparatizmust sem, a kurdokat sokáig el sem ismerték külön nemzetiségnek, és a lehető legbrutálisabban torolnak meg minden nemzetiségi törekvést, nemhogy az elszakadást, de akár csak a területi autonómiára való igyekezetet is.
A török nők egyébként tényleg nagyon szépek. Nézd meg Mohamed Aida tőrvívót (bár ő már bőven 40 felett jár), ő félig török.
6#
Mohamed Aida arab félig.
Nem török.
8-ra:
Elnézést, igazad van, ezt rosszul tudtam. (Wikipédián utánanéztem.)
Ettől függetlenül szépek a török nők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!