Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mi az oka annak, hogy az euró...

Mi az oka annak, hogy az euró a ftal szemben szárnyal lefele? Eu pénzeket megkaptuk már? Ki mit tud?

Figyelt kérdés

2022. dec. 20. 21:23
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
59%

402 forint egy euró.

Ez neked szárnyalás, mikor 270 ft környékén vette át a kormány 2010-ben.

Ennyire sötét nem lehetsz.

2022. dec. 20. 21:38
 2/11 anonim ***** válasza:
66%

Amúgy a szárnyalás felfelé tart te tudatlan. Nem lefelé.

Még a szavak jelentésével sem vagy tisztában.

Valami fideszes droid lehetsz.

2022. dec. 20. 21:39
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Vártnál kevesebb pénzt fagyasztott be az EU, ezért átmenetileg erősödött a forint.

Szárnyalást én is erős túlzásnak érzem, hiszen év elején 340 forint volt 1 euró, azaz csak az éven több mint 20% gyengült.

2022. dec. 20. 21:43
 4/11 A kérdező kommentje:

Szárnyalni lehet lefele is meg felfele is a lényeg, hogy most viszonylag szépen megy lefele ahhoz képest, hogy pár napja 417 volt

Nem értem, hogy mi a kiakadás tárgya

Az első 2 kommentelőnek üzenem, hogy lassan aludni kell hisz a darabszám nem állhat meg a gyárban

2022. dec. 20. 22:16
 5/11 anonim ***** válasza:
46%
Alig várom, h gyengüljön a forint. Azt hittem gyengülni fog a mai 27%os inflációbejelentésre, de nem :( Talán majd januárban.
2022. dec. 20. 22:44
 6/11 A kérdező kommentje:

Hat en pont eurot akarok venni xd

De igen aki kint dolgozik annak modt nemjó annyira

2022. dec. 20. 22:54
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem a kuszaszemű mondott valami szokásos 'unortodox' f@szságot a mai kamatdöntés után, hanem Virág Barnabás magyarázta el a konvencionális elvek mentén, hogy a jegybank elkötelezett az árstabilitás mellett, türelem kell és sokáig lesznek magasak a kamatok. Szóval a befektetők úgy értelmezhették, hogy a jövő évi 30%-os infláció ellenére nem komplett hülyék ülnek a kormánynál, megnyugodhattak kissé, ezért kezdhetett erősödésbe a forint. (Amúgy döbbenet, hogy hol tartunk, a 18%-os kamattal, full a harmadik világ kockázati szintjén tart a forint.)

Az ezévi növekedés is magasabb lehet a korábban kalkuláltnál és Varga se jelentett be osztogatást, inkább restriktív költségvetést 2023-ra.

kb. ezek lehetnek.

2022. dec. 20. 23:19
 8/11 A kérdező kommentje:

Na ez egy korrekt válasz volt

Nyilván nemtudja senki megmondani, de szerinted érdemes lehet várni még az euro vétellel, fog lejjebb menni vagy ez a vége?

2022. dec. 20. 23:23
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha akarsz venni én 400 körül már vennék a helyedben, a jelenlegi feltételekkel kb. ez az egyensúlyi szint szerintem.(Nem is túlárazott és nem is alul, nagyjából a helyén van.)

Megfontolandó még: -Ha arra számítasz, hogy viszonylag gyorsan, pár hónapon belül jönnek az EU-s pénzek azt érdemes lehet megvárni, az ilyen eseményeket hajlamosak túlreagálni a piacok, szóval ott jöhet egy nagyobb forinterősödés.

-Állampapír: A mai bejelentéssel megerősítette az MNB, hogy jövőre is 15% felett lehet az éves infláció várakozása szerint.(Úgy, hogy hajlamosak lefelé kerekíteni mint tudjuk..) Vagyis az inflációkövető papír az egyik legjobb befektetés lesz jövőre az egész évben.

2022. dec. 21. 00:36
 10/11 anonim ***** válasza:
34%
Csak a miheztartás végett 1 éve ilyenkor 367 Ft volt az euró.
2022. dec. 21. 06:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!