"Fehér, keresztény, európai értékeket képviselő ország lett a világbajnok. ". Igaza lehet Némethnek?
Németh Szilárd, a Fidesz országgyűlési képviselője is posztolt Messiék győzelme után:
"Fehér, keresztény, európai értékeket képviselő ország lett a világbajnok. Hajrá, Argentína! "
Arra gondolhatott, hogy a francia válogatott kevert "fajú" lett mára. A gyarmatokról összeszedett keverékkel dolgoztak [link] Míg Argentínában a válogatottban nincsen egyetlen fekete sem, ahol a Wasington Poszt gúnyolódott. [link]
Nagyon gáz ez az ideologizálás.
Pláne úgy, hogy 11-es rógásokkal dőlt el. Két remek csapott közül, most épp az Argentínok nyertek. A labda nem aszerint gurul, hogy egy nemzetnek(?) mi az ideológiája, hanem, hogy melyik csapat bánik vele jobban.
Arra adjon magyarázatot, ha már így átlátja a foci dolgait, hogy a Magyarországhoz képest feleakkora Horvátország miért teljesít sokkal jobban, mint a 10 éve agyontámogatott magyar labdarúgás.
Én európai vagyok, fehér és ateista.
Akkor most én nem nyertem? :(
Honnan tudja, hogy a focistáknak mi a vallása, ha hisznek egyáltalán valamiben?
Ha mondjuk a fele wicca, akkor Németh Szilárd szerint a wicca értékek győztek?
#3 - Talán mert ott nem a kultúra része a foci...
Az almát az almával hasonlítsuk, ne a körtével.
Nem igaz.
Argentína népessége számos etnikumot foglal magába, és kultúráját a multikulturalitás és az eltérő nézetek összeegyeztetésére való törekvés jellemzi, valamint nyitott a fejlődésre és a modernitásra
Az országban jelentős vallás továbbá a judaizmus, az iszlám, az afroamerikai vallások és a buddhizmus is.
Ugyanakkor Argentína a régió azon országai közé tartozik, ahol a lakosság körében igen magas azok aránya, akik nem ragaszkodnak egyetlen valláshoz sem.
Megint nagyot mondott a pacal.
De a focistáik a VB-én mind fehérek. Ez számít, erre gondolt. Akkor igaza volt.
A wasington poszt írta gúnyból pár napja, hogy miért nincsen a focisták közül fekete?
"wasington poszt írta gúnyból pár napja, hogy miért nincsen a focisták közül fekete?"
Mondjuk ez is megér egy misét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!