Miért nem lehet végre megérteni, hogy az "üteg" az nem
egyenlő a löveggel?
Figyelt kérdés
Sok helyen olvasni, hogy ez meg az kap egy üteget, meg kilőttek egy üteget, holott csak egy löveget lőttek ki. Ennyire nem volt katona már senki, illetve nem ismeri az értelmező szótárat senki? Az üteg, az a tüzérségnél a század méretű alegység megnevezése, mellesleg a zászlóaljat osztálynak hívják a tüzérségnél, ha esetleg valahol ebbe is belefutna valaki.
Ez olyan mint az ukász-utász, örökzöld. Mindig lesz, aki keverni fogja, talán jobb ha ezt már most megérted. A te érdekedben, rengeteg jövőbeni fölösleges mérgelődéstől kímélnéd meg vele magad :)
2022. dec. 19. 12:03
3/9 anonim válasza:
Bizonyára a nagyvonalú cenzúra, vagy a helytelen fordítás eredménye. (Még szerencse, hogy a leginkább túlfizetett "szakemberek" csücsülnek felelős pozíciókban.)
Azért szerintem sem ártana minden újságot, hírt, cikket, könyvet átnéznie legalább egy hozzáértőnek is, mielőtt nyilvánosságra hozzák az agyonszerkesztett habos-babos irományt. 😅
2022. dec. 19. 12:12
4/9 anonim válasza:
Köszi, én is megértettem.
Az ugye megvan, hogy az emberek fele alapból nem volt sorköteles (nők), és a sorkötelesek egy része meg valahogy okosban megoldotta, hogy ne kelljen bevonulnia.
És már jó pár éve nincs is sorkötelezettség.
.
Ja és az újságíróknak gyakran fingjuk sincs arról, amit leírnak.
2022. dec. 19. 12:25
5/9 anonim válasza:
Kérdező, ha ez vigasztal, akkor várhatóan egyre kevesebben lesznek majd, akiket ez zavarni fog - pusztán mert egyre kevesebben lesznek, akik tudni fogják a kettő közti különbséget :)
2022. dec. 19. 12:52
6/9 anonim válasza:
Rendben van,egy életre megjegyzem.Eddig mindig egy üteg bort kértem és elég furcsán néztek rám, most már tudom hogy miért.
2022. dec. 19. 13:08
7/9 anonim válasza:
Az emberek 90% szinonimaként használja a tömeg és a súly kifejezést, pedig ha tüzér nem is, általános iskolás mindenki volt. Miért gondolod, hogy egy sokkal szűkebb réteg által használt szakkifejezést majd helyesen használ a nagy többség?
2022. dec. 19. 13:14
8/9 A kérdező kommentje:
Elvárná az ember, hogy a "nívós" újsagok, hírportálok odafigyeljenek....
2022. dec. 19. 15:46
9/9 anonim válasza:
"Elvárná az ember, hogy a "nívós" újsagok, hírportálok odafigyeljenek...."
Én agrár végzettségű vagyok és bosszantó, hogy a médiában nem tudják a faj-fajta között a különbséget tenni, valamint vadkender ültetvény sincs, a vadkender az magától nő, és indiai kender az amit "okosban" szoktak termeszteni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!