Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A baloldaliak nincsenek...

A baloldaliak nincsenek véletlenül ellentmondásban?

Figyelt kérdés

Egyszer azt mondják, hogy egyre kevesebb munkaerőre van szükség a robotizáció miatt, ami jó dolog, ezért alapjövedelem kell.

Másszor azt mondják, hogy azért szükséges a migráció, ami jó dolog, mert kell a munkaerő.

2022. dec. 1. 22:13
 1/8 anonim ***** válasza:
96%
Gondolod, hogy a világon csak egyféle munka van?
2022. dec. 1. 22:20
 2/8 anonim ***** válasza:
33%
A robotizáció valóban fontos, de ez nem mond ellent annak az alapvető közgazdaságtani ténynek, hogy a több munkaerő mindig jobb, mint a kevesebb. Az alapjövedelemre azért van szükség, hogy a robotizációnak köszönhető magasabb gazdasági hatékonyságból fakadó profitot ne csak a multicégek, meg a részvényesek élvezhessék, hanem azok is, akiket ezek a robotok munkanélkülivé tesznek. Erre az előbbi csoportnak is szüksége van, hiszen ha tömeges lesz a munkanélküliség, akkor alacsonyabb lesz a fogyasztás is, ezáltal csökken a profit is.
2022. dec. 1. 22:29
 3/8 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem a Fidesz van ellentmondásban amikor azt hangoztatja, hogy figyeljünk egymásra de magukon kívül senki másra nem figyelnek.
2022. dec. 1. 22:42
 4/8 DK-s ***** válasza:
100%

Nekem eleve nem tetszik ez a robotizációs, alapjövedelmes kombó.

Nem vagyunk még elegen?

Olyan népességrobbanást okozna, ami szerintem az emberiség utolsó, legrosszabb húzása lenne.

2022. dec. 1. 22:54
 5/8 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem vallom egyiket sem, de egyébként ettől még ott van a kombinációja az arab olajállamokban: alapjövedelem az állampolgároknak, kvázi rabszolgamunka a vendégmunkásoknak.
2022. dec. 1. 22:56
 6/8 anonim ***** válasza:

"Másszor azt mondják, hogy azért szükséges a migráció, ami jó dolog, mert kell a munkaerő."

Nem tudom, hogy ez hol hangzott el, de a népvándorlás elsősorban a népességszám megóvása érdekében szokott felmerülni, mintsem konkrétan a munkahelyek betöltése miatt.

2022. dec. 1. 23:00
 7/8 anonim ***** válasza:

6:

Anno Németország kapcsán merült fel a 70-es évek óta, hogy kellenek a török vendégmunkások, mert a németek egyre kevésbé vállalták az alacsonyabb presztízsű fizikai munkákat. Megjegyzem, ez nem annyira hülyeség, mert nagybam hozzájárultak a törökök a német gazdasági fellendüléshez.

A robotizációt és az alapjövedelmet meg eleve mások mondják, mint akik a migráció pozitív hatásairól beszélnek, illetve a kettő eleve más idősíkról szól. Bár én mondjuk nem gondolom, hogy a robotizáció feleslegessé tenné az emberi munkát, csak az emberek majd nem za összeszerelő üzemekben kellenek, legrosszabbul az olyan országok járnak majd, amelyek leépítik za oktatásukat.

2022. dec. 1. 23:08
 8/8 A kérdező kommentje:
Hmmm. Ha a migránsok alapjövedelmet kapnak, vajon fognak-e dolgozni?
2022. dec. 2. 01:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!