Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Élnétek egy matriarchális...

Élnétek egy matriarchális országban vagy nem? Miért?

Figyelt kérdés

Ebben az országban kizárólag nők lehetnek politikusok és vallási vezetők. Az ország államvallása a Dianikus Wicca lenne, a Wicca vallás egy olyan felekezete, ami kizárólag az Istennőt tiszteli, az Istent hanyagolva.

Minden olyan vallás, amiben férfi istenség van és patriarchális értékei vannak be lenne tiltva.

Sorkatonaság lenne, kizárólag nők lehetnek katonák.

A férfiak dolga a házimunka és a gyereknevelés lenne, a nők karriert építenének. A legmagasabb rang amit férfi elérhet az polgármester vagy cégvezető, azonban ezekhez mindig hozzá kell rendelni egy női tanácsadót, aki felülbírálhatja a döntéseit.

2022. nov. 27. 21:54
A kérdező szavazást indított:
Nő vagyok, élnék
Nő vagyok, nem élnék
Férfi vagyok, élnék
Férfi vagyok, nem élnék
17 szavazat
 1/5 anonim ***** válasza:
79%

"A férfiak dolga a házimunka és a gyereknevelés lenne, a nők karriert építenének."

Ezt gyorsan lefordítom:

Vagyis a férfiak uralnák az otthoni világot, és rengeteget játszanának, hancúroznának a gyerekeikkel.

A nők meg a munkahelyükön szívnának, és főnökük minden ostoba utasítását kénytelen-kelletlen lenyelnék, mert ez az előrelépés záloga.

Namost akkor ki élne szabadon és ki lenne elnyomva?

2022. nov. 27. 21:58
 2/5 anonim ***** válasza:
94%

Kérdező

Ahogy 1-es is írta, te tévesen azt hiszed, hogy szerintem - a nő szerint - most jobb dolga van a férfiaknak, mint a nőknek.

Hát tévedsz.

Nőként mérnökként diplomáztam, már lassan 30 éve. Az iparban dolgoztam amíg akartam és többet kerestem, mint a férjem. Az én döntésem volt, hogy a gyerekekkel maradtam itthon mert nekem volt már fontosabb velük lenni. Ha semmi mást nem tett volna értem a párom mint azt, hogy neki köszönhetően maradhattam a gyerekeinkkel, nem kellett munkába rohanni, a kicsiket cibálni állandóan, akkor is lenne miért szeretnem életem végéig.

Ha kellene így is lennék katona, ahogy az én munkám sem kevésbé fárasztó mint a férjemé, csak más. A munkahelyemen most is szívok eleget - ő is, és kapaszkodj meg, a házimunka nem csak az én feladatom.

Matriarchátusnak abban a formájában amit leírtál éppen úgy nem élnék, mintha fordítva ugyanezek lennének patriarchátusként. Mint mindig a középút a helyes. Hogy éppen abban a férfiak vagy a nők vannak elméletileg vezetőbb szerepben, az lényegtelen. Most is nyilván azt hiszed, hogy patriarchátusban élsz, miközben évtizedek óta a nők vannak jobb helyzetben, nem a férfiak.

2022. nov. 27. 22:07
 3/5 anonim ***** válasza:
94%
Mint minden végletes felfogást, ezt sem támogatom.
2022. nov. 27. 22:07
 4/5 anonim ***** válasza:
49%

Magyarul tökéletesen ugyanolyan világ lenne, mint a jelenlegi, csak születési jegyek alapján megkülönböztetve az embereket jó náci módon.

Ezért van szükség a feministákra?

2022. nov. 27. 22:23
 5/5 Revolúcióbiológus ***** válasza:
100%
Tekintve, hogy az iskolai tanárok körében 80%+ a nők aránya, így tulajdonképpen mindenki megél egy matriarchátust fiatalon.
2022. nov. 27. 23:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!