Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Ha hanyatlik a Nyugat miért...

Ha hanyatlik a Nyugat miért tudtam megélni Ausztriában munkanélküli segélyből is éveken át, önálló albérletben?

Figyelt kérdés

Tehát nem pakinégerekkel, nem magyarokkal közösen lakva, hanem egy fasza kis garzon lakást bérelve.

A segélyből futotta a lakás, be tudtam vásárolni és még alkoholista is tudtam lenni, mert piára is volt mindig pénz. Igaz otthon ittam, nem kocsmában.

Na, Magyarországon ezt hogy tudod kivitelezni? Sokan még munkabérből se tudnak önálló albérletben élni.

2022. nov. 16. 22:34
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Hanyatlik? Haha. Sopron mellett lakok, fel környek kijar ingazni napi szinten ausztriaba. Ilyen random raktári melókkal hazavisznek havi 1500 eurót évi 14 x , kifejezett szakmával 2000 ezer eurót is. Ki lehet számolni 410 feletti árfolyammal jelenleg ez mennyi. Többet hazavisznek jóval mint a hatarmagyar oldalán valami tapasztalt mérnök...
2022. nov. 19. 12:25
 12/17 anonim ***** válasza:
Mondjuk gondolom ez az oka, hogy napi szinten 100 ezer ember ingazik burgenlandba.
2022. nov. 19. 12:26
 13/17 anonim ***** válasza:
#11-12 Osztrákban azért az az 1500euro eléggé nyomott bérnek számít. Most nem emlékszek hogy azoknál mennyi a minimálbér, de az átlagfizetés 3-4ezer euro ezt biztosra tudom.
2022. nov. 19. 15:53
 14/17 anonim ***** válasza:
#11-12. Neked is szól a 2. válasz. A "hanyatlik" nem azt jelenti, hogy egyik pillanatról a másikra rosszabbul vagy akár csak ugyanúgy fog élni egy lényegesen kedvezőbb történelemmel bíró ország, mint mi. Jobban élnek, mint mi? Abszolút. Ettől még mennek lefele? Bizony, hogy mennek, méghozzá sajnos elég tempósan. A fizetéseket egy óvodás is össze tudja vetni, csak a világ egy picit bonyolultabb ennél.
2022. nov. 19. 15:55
 15/17 anonim ***** válasza:
13: az a ber itthon elköltve (1500-2000 eurós sav) 600-800 ezer forint am. És évi 14 x jön.
2022. nov. 19. 17:41
 16/17 anonim ***** válasza:
Te vagy az Sodi?
2022. nov. 23. 14:13
 17/17 anonim ***** válasza:
#15 Attól még nyomott bér marad osztrák szinten, persze ettől még itthon elkölteni jó...
2022. nov. 23. 14:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!