8 milliárd ember él a földön. Ti mit gondoltok erről?
10, ki beszélt fizikai térről? ÉN végig ökológiai és energialábnyomról beszéltem.
Mióta fájdalommentes az atomháború?:D És a lakhatatlanná tett földek nem fogják növelni az életteret....
Igen és nem. A jelenlegi módszerek megtartása mellett sok a 8 milliárd. De a módszerek rosszak.
Pl 300 kg marhahús előállításához kb 10000 liter víz szükséges. Ez egy ember vízigényét majdnem 30 évre fedezné. De a vágómarhák táplálása is iszonyatos teher, naponta kb 70 kg takarmányt esznek meg. Azon a földön ahol a takarmányt termelik, akár emberi ételt is termelhetnének. Egy marha megeszi egy felnőtt férfi 2 havi táplálékát egyetlen nap alatt. Mindezt 300 kg marhahúsért, ami kb 5 havi élelemnek fele meg. De a marha naponta eszik meg annyit amennyi 2 hónapra elegendő.... Jó ez az arány? Nem.
A termőföldeken termelt élelmiszer közel 80%-a állatok etetésére megy el. Egyszerűen értelmetlen:D
Az energia meg a másik. Jelenleg a kitermelt energia 97%-a arra megy el, hogy fenntartsuk a rendszert. Nem fejlődésre, nem átalakításra, még csak nem is bontásra, hanem fenntartásra. Túl nagy a rendszer fogyasztási igénye. De mint írtam, erről elsősorban az európaiak és az amerikaiak tehetnek, mert a világ energiaigényének negyrészét ők teszik ki.
Persze, az atom megoldaná a problémát. De akkor Európát és Amerikát kéne lebombázni. Én a magam részéről nem óhajtok megdögleni. Sokkal inkább szorgalmaznék ey olyan rendszert, ami nem igényel ennyi energiát.
14, azért nem enni minden nap 3x húst vagy meghalni azért nem épp egyenlő szint,s zerintem:D Még csak nem is az kéne, hogy egyáltalán nem kellene húst enni. De mondjuk heti 1-2 alkalommal kéne csak. Kevesled? nagyanyáinknak megtette. Nem is voltak ilyen betegesek:D Iszonyatosan rosszat tesz ez a nonstop húszabálás. A hús nélküli élet sem jó. A ketőt között van az egyensúly.
És... na, a marhát kivonnám a forgalomból. A sertés meg mindenféle baromfi meg fenntarthatóan tenyésztett halak az teljesen okés. Van ökológiai lábnyomuk azoknak is, de nyomába sem ér a marhának.
Ez azért bőven nem lenne olyan életszínvonal, amiért már egyből a halálért kéne könyörögni:D
Nagyon sok és ellenzem a szülesztő propagandát, ami a Ratkó korszakra hasonlít. (annak sem lett jó vége) Mindenkire rá akarják erőltetni a kedvezményes hitelekkel a gyerekvállalást, annak is, aki nem alkalmas rá vagy nem akar. Én szigorú vizsgálatokhoz kötném és elköttetném azokat, akik nem alkalmasak. Afrikában is megoldható lenne a probléma, ha 2 gyerek után el lenne kötve minden férfi, csak persze az ilyesmit nem támogatják az emberjogi szervezetek. Az sokkal jobb, hogy nyomorúságos körülmények közé 6-8 gyereket szülnek ott a nők, mert nincs védekezésre lehetőségük.
Szerintem ez egy globális probléma, nálunk a cigányok csinálják hasonlóan ész nélkül a szaporodást, aztán nevelni meg az utca neveli a gyereket. Én inkább a minőséget támogatom, inkább legyünk sokkal kevesebben az országban, de tanult értelmes emberek legyenek többségében és nem megvezethető, dolgozni nem akaró lusta népség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!