Tényleg igaz, hogy ha egy híres művész nyíltan támogat egy politikust, akkor ezért ő pénzt és támogatást kap?
Szerintem gondold végig.
Vannak a fidesz-szimpatizánsok, akik most nagyon jönnek, hogy hú de keresztények, ahogy a fidesz is, meg hát hogy Orbán milyen jó, stb...
És mit ad Isten: orrba-szájba támogatja az Orbán-kormány és az állami tulajdonú (ill. nerlovag-közeli vállalkozások) a koncertjeiket, stb. orrba-szájba jelennek meg a lakájmédiában, ami nekik is reklám...
Ezzel szemben az ellenzékiek kb. mennek a süllyesztőbe.
Igen, megy a Tűrt, Tiltott, Támogatott rendszer most is, csak most nem feltétlenül betiltással, hanem anyagi támogatással, ill. pl. a vidéki művelődési központba se engedik fellépni az orbán-kritikust.
Nálunk igaz. Aki kiáll a fidesz mellett, az hirtelen kap milliókat állami támogatásként.
Ezért sok "művész" hirtelen felfedezi magában a fideszest.
Tóth Gabi koncertszervezőjével 35 millióért szerződött a Szerencsejáték Zrt. - Napi.hu
Nagy Feró szerint is benne van a Kossuth-díjában, hogy kiáll a Fidesz mellett
Ákos idén is kapott 40 millió forintot a Szerencsejáték Zrt.-től
Kásler újabb támogatást hagyott jóvá Zalatnay Saroltának | 24.hu
Szerintem itt eleve meg kell különböztetni, hogy valaki azért kap pénzt, mert támogat egy politikust, vagy azért támogat egy politikust, hogy pénzt kapjon érte.
Pl Nagy Feró tipikusan az a típus, aki szerintem csak mondja a véleményét, ha kap érte valamit, ha nem. Az előző rendszerben csak hátránya volt a rendszerből, de nem simult bele. Most is simán kimondja, hogy a Kossuth díja nagyrészt ennek köszönhető.
Ugyanakkor simán el tudom képzelni, amikor a menedzsered bemondja, hogy figyi, ki kéne nyomni hetente néhány like-ot és megosztást fb-on a Fideszre, meg fellépni egy-egy állami rendezvényen, és akkor a Petőfi napi 12-szer lenyomja a dalodat, hívnak majd interjúzni, állami támogatást kapunk a lemezedre, meg a tv2-n a következő megszarban a legcukibb kislány induló majd a te slágereddel fog versenyezni a középdöntőben.
Nem kell álszenteskedni, hogy Ákos meg Nagy Feró.
Itt nyugodtan meg lehet nézni, hogy az MSZP érában kik kaptak Kossuth-díjat.
Mindenki a saját háztáji művészeket támogatja, mit kell ezen hüledezni?
Pataky Attila vállalkozását 141 millió forinttal támogatja az állami lottócég
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!