Férfiaktól kérdezném a női egyenjogúsággal mi jobban vagy rosszabbul jártunk? Mi az amiben jobb és rosszabb lett nekünk?
Szerintem jól.
Ha eg ynő is képes ugyanúgy keresni a pénzt, mint a férfi, akkor nő az anyagi biztonság a háztartásban, hisz ha egyik fél valamiér tkiesik a munkából, a másik el tudja tartani. Enélkül az lenne, hogy ha a férfi kiesik a munkából, akkor koldusbotra jut a család és annyi.
Ez sok felelősséget is levett a férfi válláról, ami jó dolog, hisz én pl nem azért házasodtam, hogy egyedül cipeljem kettőnk jövőjének terhét.
És azáltal, hogy a nő is dolgozik, a férfinak több ideje marad a családra. Rengeteg ember nőtt úgy fel, hogy az apját úgy ismeri, mint aki sehol nincs egész nap, csak este jön haza, vacsorázik aztán megy aludni, mer tfáradt. Azaz úgy nőtt föl apa nélkül, hogy a család elvileg teljesen ép.
A megosztott terhek mellett viszont így az apának is több lehetősége van résztvenni a gyereknevelésben, ami szerintem egy szuper dolog, hisz sokan vagyunk férfiak, akik gyereket akarnak, és szeretnénk időt tölteni a gyermekünkkel.
Illetve az egyenjogúsággal bejött a nők társadalmi felelősségvállalása is. Talán nem lepek meg senkit: a nők máshog ygondolkodnak mint a férfiak. A több, különböző szemlélet pedig javítja egy rendszer perspektíváját, rugalmasságát. Ráadásul a tásadalom kb fele nőkből áll, tehát tök értelmetlen lenne őket kizárni a a társadalmat érintő döntésekből.
Plusz azáltal, hogy a nők is tanulhatnak, szerintem sokkal jobb társasággá váltak. Én - vessetek meg érte - nem szeretek buta emberekkel beszélgetni, mert felületesek az ilyen beszélgetések, és gyakran mellőzik a hasnzálható információkat. Egy tanult embertől sokat lehet tanulni és érdemi beszélgetéseket folytatni.
Márpedig ha elveszel egy nőt feleségül, akkor bizony azzal beszélgetni kell néha:D Én örülök, hogy a párom értelmes, intelligens, jó melgátásai vannak. TÖk szar lenne, ha csak a szövésről és a háztartásról tudna beszélni.
Egy bizonyos dologban rosszabbul.
Vegyük a gyermekelhelyezési pert.
A diszkrimináció miatt egy apa kb 10% esélyről indul, hogy nevelhesse tovább a gyermekét és neki ítéljék.
Míg a nő lehet mèlyszegény link gyermeket ellenevelő gyereket bántalmazó.
Csak akkor nem ítélik neki ha prosti vagy szenvedélybeteg.
4es vagyok, jah, 5ösnek igaa van, gyermekelhelyezés ugye régen automatikusan a férfinál történt, hisz a nő nem tudta volna eltartani, most meg automatikusan a nőnél mert... hát mert tradícionálisan a nő neveli.
Szerencsére a feminista mozgalmak megcélozták ennek a lerombolását és hogy a jövőben a gyermekelhelyezés objektívan a jobb jövőt nyújtó szülőnél történjen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!