Az igaz hogy a szélső jobboldali szavazóknak átlagosan alacsonyabb az intelligencia szintjük mint a bal vagy a centrikusoknak?
Azt írod, hogy köztudott tény de megkérdezed, hogy igaz e. xDDDD
Akkor ki is a hülye?:))
Természetesen nagy általánosságban igaz - ugyanakkor előfordul bőven nagyonis intelligens ember köztük (ezek manipulálják a többit).
A szélsőjobboldaliság elsőrendűen nem értelmi sérülés (bár sokszor együtt jár a kettő), hanem az ÉRZELMI intelligencia hiánya, ERKÖLCSI ROKKANTSÁG, empátiadeficit.
Egy szélsőjobbosból elsősorban a jóérzés, az emberség és az empátiára való minimális készség hiányzik, függetlenül az intelligenciaszintjétől.
Egyszerű példa: egy szélsőjobbos nem bírja elképzelni, hogy születhetett volna ő is feketének, cigánynak, zsidónak, nőnek.
Ez ugyanígy nem megy pl. az állatoknak sem, nem tudják elképzelni, hogy ők ne azok legyenek, akik. Az EMPÁTIA az a tulajdonsága a fajunknak, ami az EMBERT EMBERRÉ teszi és kiemeli az állatvilágból.
Ez a képesség hiányzik a szélsőjobboldaliakból. Nem tudják és nem is akarják elképzelni, milyen lehet a másik oldalon állni, nincs képességük arra, hogy a saját szűklátókörűségükből kiszállva belehelyezkedjenek másvalaki nézőpontjába, helyzetébe.
A szélsőjobboldaliság tehát nem butaság elsősorban, hanem ERKÖLCSTELENSÉG.
26 Természetesen így van, én is így gondolom (25-ös vagyok). De mivel a kérdés a szélsőjobbra vonatkozott, csak rájuk tértem ki.
A szélsőbal annyiban más, hogy az ideológiája nem deklaráltan gyilkos, sőt, papíron nagyonis emberbarát - aztán a gyakorlatban már ugyanazt csinálják.
Nézőpont kérdése, hogy ez enyhítő, vagy éppen súlyosbító körülmény (amennyiben még hazudnak is).
Mindenesetre Esterházy Péternek volt igaza ezzel kapcsolatban, amikor azt írta:
"A fasiszták megígérték, hogy kiirtják az emberiség egy részét, és kiirtották az emberiség egy részét.
A kommunisták megígérték, hogy mindenki egyenlő lesz - és kiirtották az emberiség egy részét."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!