Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Politikailag mennyire vagy...

Politikailag mennyire vagy szolidáris, szociális, progresszív?

Figyelt kérdés
Mennyire támogatod azt az elvet, hogy a jobban keresők fizessenek %-osan is több adót (többkulcsos SZJA), a rászorultakak jobban támogassák alanyi alapon (segély), mindenféle állami támogatások csak a szegényeknek legyenek (pl CSOK, kedvezményes hitel) stb?

2022. okt. 24. 18:49
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Szerintem te soha nem szenvedtél a többkulcsos adótól. Azt sem tudod, hogy mi volt az. 2010 előtt volt. Segítek egy kicsit, hogy tudd, miről beszélsz, bár lehet, hogy nem érdekel, csak hajtogatni akarod a magadét, pontosabban a fideszét.

A többkulcsos adónál iszonyatosan magas sávnál volt megadva a kulcs, rohadt nagy jövedelműekneket érintette csak.

[link]

És az is fontos, hogy nem a teljes jövedelemre vetették ki a magasabb adót, hanem a küszöb feletti jövedelemre.

És akkor ne feledd el, hogy akkoriban a forint értéke egy kicsit más volt, tehát ne a mai fizetésedet viszonyítsd pl. a 2008-as küszöbhöz, hanem a 2008-as fizetésedet!

Tehát gondold át, hogy 2008-ban volt-e akkora fizetésed, hogy érintett-e téged, ill. vajon milyen réteget érintett.

És biztos-e az, hogy aki sokat keres, az szorgalmas, aki keveset, az lusta, mert ez is egy hatalmas sületlenség!

Tehát az átlag ember egyáltalán nem szenvedett a többkulcsos adótól, sőt!

2022. okt. 31. 09:29
 12/17 anonim ***** válasza:

...Azért mondom, hogy sőt, mert most ezerféle más adó van, amit az átlagembernek is fizetnie kell, csak hogy a fullgazdagoknak ne kelljen.

Gondolj pl. arra, hogy 27%-ra emelték pl. az ÁFÁ-t, de ez csak egy a sok érdekes közül.

2022. okt. 31. 09:30
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehetne ezt a szorgalmas vs ingyenélő hibás gondolkodást nem nyomatni? Ez írtja ki az emberekből a szolidaritást. Nem csak ez a két szélsőség létezik, sőt általában a kettő együtt a fontos, mert igaz nem jó, ha valaki egésznap fetreng és iszik, de az se jó, ha valaki kidolgozza a belét akit szinte a munka hősévé avanzsálnak, de az egészségének árt, sok ember azért lesz rákbeteg, mert hajszolja magát. Nyugaton progresszív adórendszer az általános és működik. Egy normális fidesz és mostani ellenzék mentes korrupció mentes politika kéne és működőképesebb lesz a többkulcsos adórendszer nem úgy, mint a szocik idején, ahol tényleg szarul működött, de nem a többkulcsos adórendszerrel van a baj, ahogy a fidesz propaganda előadja. Rossz felfogás, hogy itt a politika csak korrupt lehet, ha mindenki így áll hozzá az is marad.
2022. nov. 14. 15:43
 14/17 gungasam ***** válasza:
Annak idején volt alkalmam a jövedelmem felét meghaladó adózást elszenvedni, mivel azt szerettem volna ha minden jövedelmem után nyugdíjjárulék is be lenne fizetve. Nagyon -nagyon igazságtalannak tartottam és tartom most is. Volt olyan gennyes KFT. ahol a túlórát zsebből fizették, volt ahol kijelentettek a TB-től amíg szabin voltam! nonszensz! Alapból 34% SZJA, mellé a munkaválalói, eü.-járulékok. Mellékállást is kellett vállalnom úgy mintha bérmunkavégzésre vállalkoznék a cégemnél,, túlórázni hétközben-hétvégén. Mire enyugdíjas lehettem orbán megfújta a magánnynyugdíj pénztáramat. Egyáltalán nem tudok szolidáris lenni mert velem sem szolidáris ez a velejéig rohadt társadalom. nem szolidárisak velem az orvosok, hónapokig várhatok egy vizsgálatra. Nem szolidárisak a kereskedők mert csak akciós terékeket tudok vásárolni mindenfelé figyelnem kell az árakat. Az a velejéig romlott , aljas rabló , ingyenélő kommunista bagázs akit KÁDÁR-rendszernek hívnak körülbelül 10x jobb volt mint az azt követő bármelyik. Akkor volt lakásépítés és nem kastály renoválás! Akkor volt szolidaritás és volt orvosi rendelés, gyógyszerhiány sem volt mint most, nem lehet kapni fülzúgásra és anginás szívfájdalomra még receptre sem. Nem vagyok progresszív hanem inkább agresszív vagyok és antiszociális!
2023. júl. 17. 20:58
 15/17 anonim ***** válasza:

tegnapelőtt 20:58

"Egyáltalán nem tudok szolidáris lenni mert velem sem szolidáris ez a velejéig rohadt társadalom. nem szolidárisak velem az orvosok, hónapokig várhatok egy vizsgálatra."

Fordítva ülsz a lovon! Szerinted tuti, hogy az orvosok nem szolidárisok veled?! Nem lehet, hogy véletlenül az az állam, kormány nem szolidáris veled, amelyik totál lerohasztja az egészségügyet?! Amelyik miatt menekülnek el az egészségügyi dolgozók?

A totál túlterhelt viszont alulfizetett eü-dolgozók, akiknek túlterhetlségük ellenére is hatalmas felelősség van a vállukon, szerintem eléggé érthető, ha kiégnek, vagy elhagyják a pályát, és mennek az IKEA-ba raktárosnak, ahol többet keresnek.

"Nem szolidárisak a kereskedők mert csak akciós terékeket tudok vásárolni mindenfelé figyelnem kell az árakat."

Hát ezek a szemetek elég sokat szívtak most, mert a Fidesz velük fizettette meg az Orbán-válság árát, gondolok az árstopokra. Hogy lehet, hogy Ausztriában, Németországban olcsóbb ugyanaz a kaja?

Tehát az Orbán-kormány nem szolidáris veled, és te azt mondod, hogy ne is legyen szolidáris a kormány, de hisztizel, hogy szarul élsz, amiért mindenki mást okolsz, csak éppen a felelőst nem, mert az ellenkezik az elveiddel. :)

2023. júl. 20. 00:08
 16/17 anonim ***** válasza:

13:

“az se jó, ha valaki kidolgozza a belét akit szinte a munka hősévé avanzsálnak, de az egészségének árt, sok ember azért lesz rákbeteg, mert hajszolja magát.”

Ha ez az ember valami maradandót akar alkotni, tulhajszolja magát, és ezért az egészségével adózik, miért akarod még a pénzét is progresszíven elvenni?

Akinek meg a középszerű karrier es a work-life balance a fontos, az elegedjen meg ennyivel, ne akarjon azoknak a pénzén meg jobban élni, akik valamilyen megfontolásból kidolgozzák a belüket.

2023. júl. 20. 00:14
 17/17 anonim ***** válasza:

Úgyhogy bár én nagy ellensége vagyok a Fidesznek; az egykulcsos lineáris jövedelemadót fenntartanám.

Az ingatlantulajdont viszont progresszíven adóztatnám.

2023. júl. 20. 00:16
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!