Más munkanélküli is kapott fenyegető email-t Budapest Főváros Kormányhivatala Foglalkoztatási Főosztálytól (MPO), Bp. Kisfaludy u.?
Egy olyan emailt küldtek ki a főosztály (Budapesti munkaügyi központ? nem is ehhez a kerülethez tartozom..) nevében - persze név nélkül, - amiben küldik az aktuális hírlevelet olyan állásokról amiknek egyébként köze nincs a szakmámhoz és az iskolai végzettségemhez, mindezt olyan fenyegető, felszólító szöveggel, hogy én kötelezettséget vállaltam a velük való együttműködésre, és, hogy eleget teszek az általuk email-ben küldötteknek, ezeket az állásajánlatokat pedig az együttműködés keretében az elhelyezkedés érdekében küldik...
Majd részletesen leírják hogy hol és mi módon szüntethetem meg az álláskeresői nyilvántartásomat....
Gondolom újra kezdődik a nyilvántartott álláskeresők év végi kipörgetése a rendszerből némi presszionálással, hogy kozmetikázzák az éves munkanélküli statisztikákat?! Igazán humánus segítség ettől a "keresztény és "családbarát" kormánytól, miközben 0 forintot kapok tőlük...
Érdekes amikor a Covid járvány alatt az igénylés után vagy fél évig nem küldtek 1 vasat se, akkor az nem volt gond, abban nem érezték magukat felelősnek...
En mar tizen éve voltam munkanelkuli, akkor is igy volt..
Ha mindig elutasitod amit ajanlanak, (mindegy, hogy nem a szakmadba vag) akkor mehetsz ameree latsz
Köszönöm a normális válaszokat.
Diplomás vagyok, a hírlevélben küldött állások között 1 volt ami felsőfokú végzettséget igényel, de persze nem olyat ami nekem van, a többi mind 8 általánossal, esetleg érettségivel betölthető meg fizikai munka. A szokásos, olyan tróger állások amikre a kutya nem jelentkezik, cserébe gombokat fizet...
Régebben jártam úgy, hogy tértivevényes behívó parancsban köteleztek, hogy vegyem fel a munkát mint utcaseprő(!), csak hogy törölni tudjanak az álláskeresői nyilvántartásból mint aktív álláskeresőt. Lehet hogy még ráadásul ez közmunka is lett volna. Most nem tudom mi a helyzet ilyen téren, vagy változott-e az eljárásuk. Mert igazából ez a kormányzati szervek egyedüli célja, hogy az ember bármilyen módon, de ne rontsa a statisztikát és kikényszerítsék belőle, nem pedig az, hogy abban segítsék, hogy a végzettségének megfelelő állást találjon, ami igazából a dolguk kellene legyen. Inkább elvárják, hogy elvállaljon valami tróger munkát az ember és konzerválják a kilátástalanságát és a kiszolgáltatottságát, az pedig senkit nem érdekel, hogy közben, hogy fog emellett normális állást találni. Ráadásul mindezt úgy hogy 1 forint munkanélkülit ellátást nem adnak, csak azt a néhány ezer forintot amit szociális alapon lehet igényelni ha az embernek nincs vagyona, de azt sem ők adják.
Szánalmas, hogy valaki ezt még úgy állítja be, hogy ez nem politika amikor politikai döntés, hogy ez így működik, semmi más. Nem védek senkit, de azért amíg nem ez a rezsim volt hatalmon addig legalább a munkanélküli ellátás sem 3 hónap volt, és nem volt ez a megalázó kényszer foglalkoztatás meg fenyegetődzés sem. Igen, ez valóban nem tegnap volt már, de azért remélem nem csak tinik meg huszonévesek járnak ide, és van aki tudja miről beszélek...
1. Ilyenről még amúgy nem hallottam, hogy e-mailbe hírlevélbe állást küldenek. Kaptam énis egykét e-mailt tőlük, nemrég egyet amibe az igénybe vehető támogatások voltak (mobilitási célú lakhatási, vállalkozóvá válási, bertámogatás munkáltatóknak a melós után), meg tavaly november végén egy online kurzus lehetőséget 3 témával amit a Trenkwalder, a Microsoft meg az OTP Bank csinált, a témái voltak a munkakeresés meg cv-írás, lehetőségek feltérképezése, akkor az online munka használat a Microsoft Team használatát mutatta be, a hamradik lekcesorozat meg a pénzügyi tudatosság volt (bevétel, költség,családi költségvetés, hitelek, támigatások, csok,babaváró,stb). (Ha kell valakinek ilyen, a lecke elérhető és regisztráltó online mini tanfolyamként a mai napig is, www.lehetkonnyebb.hu )
2. Ha csak emailbe kaptad ezeket, akkor semmiféle kötelezettséged nincs. Ha hivatalosan akarnak kirugdosni valahova, akkor ajánlott tértis levélbe küldik közvetítő lappal együtt
“hogy az ember bármilyen módon, de ne rontsa a statisztikát “
Egy frászt!
Azt szorgalmazza, hogy dolgozz!
Ha csak érettségi kell hozzá, akkor azt!
Aztán közben kereshetsz a végzettségednek megfelelő állást. Meg képezheted is magad, hogy több lábon tudj állni.
Ne ststisztikázz! Az a cél, hogy minél kevesebb legyen a munkanélküli, fizesd a TB-t, adót, visszaforgass a rendszerbe, mert úgy működik.
Ne várd a fotelben, hogy tálcán kínálják neked, hogy válogass a kendermagban.
#6: Köszönöm, hogy felmondtad a tolvaj pártállami propagandát, ráadásul ebben az arrogáns és szolidaritástól teljesen mentes stílusban ami magát ezt az elnyomó rezsimet és az pártállami intézményeit is jellemzi, mint ahogy a fenti ábra is tükrözi.
Nem azért fizeti az ember a világbajnok adókat, hogy amikor szükség van rá akkor hagyják megdögleni, ráadásul az intézmények ilyen stílusban kezeljék azokat az állampolgárokat akiknek az adójából ő is kapja a fizetését.
Talán a fideszes bűnszervezetnek és az általad is képviselt kollaboránsoknak nem a közpénz ellopásával és a propaganda média irdatlan mértékű közpénzekkel való kitömésével kellene foglalkoznia, hanem a rászoruló embereket kellene segítenie és betölteni az állam szerepét, feladatát amire felhatalmazást kaptak.
Mert pénz az van az államkasszában dögivel, ezt látjuk amikor naponta sok milliárd közpénz tűnik el a fideszesek zsebébe, alapítványokba, fideszes oligarchák "vállalkozásaihoz", propaganda célokra, és vesztik el közpénz jellegüket. Na itt álljunk már egy szóra!
A világon nálunk az egyik legmagasabb az adók mértéke, viszont nálunk a legalacsonyabb a szociális támogatások mértéke, hogy az egészségügy és az oktatás finanszírozás mértékéről már ne beszéljünk.
Ez egy ordas nagy propaganda hazugság, hogy az a segítség, hogy rabszolga munkákba kényszerítenek bele embereket a végzettségükhöz képest jóval alacsonyabb szinteken. Ez csak is egy elnyomó, az állampolgárait kihasználó, kizsigerelő pártállam érdeke. Ez soha nem az emberekről és az ő érdemi segítésükről szólt, hanem a statisztikák kozmetikázásáról, hogy azt hazudják a nyilvánosságnak, hogy nincs semmiféle gond a magyar gazdasággal és az államháztartással, aminek tönkretételét pont ennek a fideszes pártállamnak köszönhetjük. A független versenyszféra gyakorlatilag haldoklik az országban. Nem csoda, hogy drasztikusan egyre kevesebb a munkalehetőség az országban, de azért az még vérlázító is, hogy ezért nem vállalják a felelősséget 12 évnyi teljhatalmú kormányzás után!
Látjuk a közmunkaprogram legális rabszolgatartása is mennyire sikeres és hány embernek sikerült kitörnie belőle, és hányan nem ragadtak bele... A madarakat ne itt keresd, hanem a hozzád hasonlók között...
#5: köszönöm a hozzászólásodat, igen, én is így gondolom, csak felháborítónak tartom ezt az arrogáns és lekezelő, fenyegető stílust és hozzáállást amit a fővárosi kormányhivatal megenged magának. Mintha cserébe nem is tudom mekkora nagy mértékű támogatást kapna tőlük az ember, miközben ez 0 forint. Ebből is az látszik, hogy a részükről egyáltalán nem a megfelelő állás megtalálása az elsődleges cél, hanem, hogy erővel tegyék ki a rászorulókat a hivatalosan nyilvántartottak köréből. Nyilván nem arról van szó, hogy túl drága a tolvaj államnak a nyerészkedő álláskeresők eltartása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!