Milyen módszerekkel szokták elcsalni a választásokat?
Még a 18as választáskor mondták többen is a kisvárosunkban, hogy a helyi fideszes polgármester, este 7 után, mosolyogva járta végig a szavazóhelyeket egy nagy dossziéval a hóna alatt.
Állitólag ő szállitotta az eredményt.
Én külföldről szavaztam és elvileg látszódni kellett volna a szavazatomnak az eredménylistán, de még csak fel sem volt tüntetve külföldi szavazat.
A duma mindig megy, sajnos a kietlen valóság az, hogy pl. engem még soha senki nem keresett senki amiatt, hogy megvesztegetne szavazás kapcsán. Pedig én anarchista és antiliberális vagyok, szavaznék bárkire, aki többet fizet.
A sokat emlegetett "választási csalás" nem létezik. Soha senki nem ajánl semmit szavazatért.
... érdekes nem, hogy a fentiek szerint csak a Fidesz csak, csalhat 🤣🤣
A másik... nagyon szeretem azt az érvet, hogy a választási rendszer a Fidesznek jó.
Hát akkor egy kérdésem lenne, ha az ellenzéki Összefogás kapott volna annyi szavazatot, mini a Fidesz, akkor mi történt volna?? Megmondom, pontosan ugyanannyi képviselője ülne a parlamentben 2/3 al, mint most a Fideszesek!!!
Azaz nem a választási rendszer rossz, hanem kevés a szavazat....🤔
#4 A külföldi szavazatoknál külön szavazókörbe keverik bele a konzulátusokról hazahozott szavazólapokat, hogy ne lehessen beazonosítani kinek mi a szavazata.
Az adott egyéni körzetben levő sok szavazókörből mindig kijelölnek egyet előre - nem azt ahol szavaznod kellett volna ha itthon vagy. Csak az számít, hogy azokra a jelöltekre lehessen ott is szavazni. Így a teljes választókerületben a sok szavazókörből scak 1-nél jelennek meg külföldi szavazatok.
Előre félretesznek egy szavazóurnát a rendes itthoni választáson még lezártan és amikor beérkeznek a külföldi szavazatok abba a választókerületbe akkor kibontják, belekeverik a külföldről bejött szavazólapokat és együtt számolják meg. Ezt hozzáadják a szavazókörben korábban elkészített jegyzőkönyv szavazataihoz, ezzel bekerül az egyéni körzet szavazataihoz is és így lesz végleges az eredmény.
Ezért nem hirdetnek végeredményt azonnal a választásokat követően.
Most is meg lehet nézni a jegyzőkönyvek másolatát. Keresd meg hogy a te egyéni körzetedben melyik szavazókör volt kijelölve és ott meg fogod találni azt a jegyzőkönyvet, azokat a számokat amikben a te szavazatod is benne van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!