Népszámlálás? Oké! Lakásszámlálás? Na ne már!?
Demográfiai változásokat mérnek a népszámlálással, ehhez minél több adat van, annaál jobb eredmények lesznek. Hosszútávú stratégiát lehet rá tervezni.
10 évente van egy ilyen esemény, mindig ilyen volt. Nem is értem, mit kell ennyit rugózni rajta.
Szociológus vagyok, elég fontosak az ilyen kutatások. Egy adott társadalom életkörülményeit mérik fel, ez teljesen normális dolog. Le sem szarja az állam, hogy személy szerint Kis Pista és Kovács Jolán házában milyen a szigetelés. Pusztán társadalmi szinten vizsgálják egy ország, régió, település lakhatási körülményeit. Ezt aztán össze tudják hasonlítani régebbi felmérésekkel, más országokkal, így értekes információkat nyernek, látják hol van fejlődés, hol nincs, stb. Régebben olyasimkre is rákérdeztek, hogy van-e mosógéped meg hűtőd, mert ez is egy faktor volt ami a jólétet mérte.
Lehet nem válaszolni, vagy kamut beírni, de nem értem mi bajuk van az embereknek ezekkel a teljesen érthető kérdésekkel. Közben meg már az okostelefon azt is felveszi ahogy a wc-n erőlködsz szarás közben. Na mindegy.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!