A Titkosszolgálatok hogyan szerzik az információkat a másik országról, milyen módszerekkel?
Kérdező, egy lökött választ már adtam, most akkor egy komolyat is - arra ha komoly volt a kérdés.
A titkosszolgálatok pont olyanok mint a rendőrség meg az ügyészség. Szabályozva van mit tehetnek és ebben vannak olyan teljesen egyszerű dolgok is, mint hogy hallgatják a híreket, figyelik az internetet, olvassák a cikkeket. Sokszor az átlagemberek posztjaiból, kitett képeiből is tudnak informálódni, mert ami nekem teljesen lényegtelen és csak a háttérben van, vagy egy kevéssé fontos történés, az nekik hír, információ. Vagy mint amikor az ostobák a lopott cuccot újsághirdetés alapján akarják eladni és ebből megtalálják a tolvajt.
Ezen kívül vannak mindenhol beépített embereik, akiknek van valamilyen polgári foglalkozása, de közben jár-kel és emberekkel beszél, gyűjti az információkat. Meg vannak a titkosszolgálati módszerek, a lehallgatások, email-ek, facebook oldalak átolvasása, a telefonok lekövetése stb. Ma már egy szimpla mobil követi a mozgásodat a gps-en keresztül akár akarod akár nem és eléd teszi hogy merre jártál, milyen boltban mennyi időt töltöttél, avgy a bankkártya használatod alapján pontosan meg lehet mondani az utadat, szokásaidat. A mobilokat, a számítógépek kameráit, hangszóróit pedig távolról is be lehet kapcsolni és azon keresztül egy lakást is meg lehet figyelni vagy a telefon környezetében a beszélgetéseket ki lehet hallgatni.
De az esetek legtöbbjében csak simán olyan információkat szednek össze és kapcsolnak rendszerbe amit bárki más is megszerezhet mert simán hozzáférhetőek, nyilvánosak vagy maguk az érintettek tettek nyilvánossá a közösségi médiában.
Humint, Sigint, Osint
Azért titkosak ezek a szolgálatok, mert nem publikus, hogy miként szerzik az információkat. Szerintem nem bölcs feltételezés részedről, hogy az itt feltett "kérdésedre" varázsütésszerűen fognak beáramlani az önleplező irományok.
Nem én küldtem be a 7. választ, de én úgy vélem, igen!
3000 %, hogy most megy a háttérben a munka az orosz kémelhárításnál, hogy "Ki a súgó a Kreml színpadán?"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!