Ha az ember nem pisil a wc be azzal éves szinten mennyit spórol?
Figyelt kérdés
Én ki szoktam menni a kertbe vagy a mosdó kagylóba pisilek. Mennyi pénzt spórolok vele?2022. aug. 8. 17:15
1/8 A kérdező kommentje:
Az kimaradt: azzal mennyit spórolok ha nem kell pisilés utáni wc lehúzást csinálni?
2022. aug. 8. 17:16
2/8 anonim válasza:
Ha feltételezzük, hogy egy öblítés 8 liter, és mondjuk napi háromszor húznád le, akkor az napi 24 l, éves szinten 8.700 liter. Azaz közel 9 m^3. Egy köbméter víz ára Budapesten 218,95 Ft, szóval éves szinten kemény 2.000 Ft-ot.
3/8 anonim válasza:
Persze most emelés előtt, ha tízszeresére emelik akkor 20 ezer forintot évente.
4/8 anonim válasza:
A mosogatásnál meg a zuhanyzásnál megy el sok víz ha valaki sokáig csinálja.
5/8 anonim válasza:
Attól még pisilhetsz a vécébe. Kakilásnál úgyis le kell húzni. Persze sokat nem számít, ahogy már fentebb írták.
6/8 anonim válasza:
#2 Jó, de ezzel feltételezed azt hogy a teljes tartály vizet lehúzza a kérdező. Pedig pisi esetében elég a minimális "annyi, hogy ne legyen sárga a víz". És akkor jó ha 1 liter lemegy.
7/8 anonim válasza:
Szinte semmit! Az igazi spórolás az, ha visszaforgatod a szervezetedbe, amit kipisilsz és csak minimális mennyiségű vízzel hígítod!
8/8 anonim válasza:
Ha kertes házban laksz és van kinti "tábori" wc-d is, azzal tudsz nagyon spórolni. Amúgy meg nem sokat. Maradj bent munkahelyen, ameddig lehet, akkor talán látható lesz a vízspórolásod. (amúgy én kb 4 liter vízbe elmosogatok, egyedül csak a zsíros/olajos és véres cumókat mosogatom el, ezek kb hetente 1x vannak, így fürdésre több megy el)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!