A miniszterelnök jelölteket miért nem szűrik, hogy mentálisan épek-e?
Jó, tudom, akkor szinte egyetlen országnak se lenne miniszterelnöke🤪
De most komolyan, egy csomó munkakörre van pszichológia alkalmassági, erre meg nincs. Pedig egy nárcisztikus pszichopata miniszterelnök mondjuk sokkal komolyabb károkat tud okozni, mint bármelyik másik munkakörben dolgozó ugyanilyen személy.
#14!Dehogynem. Pont róla jutott eszembe😂
Az a lényege, hogyha már a társadalom ostoba, akkor se tudjanak kib@szni magukkal. Érted, továbbra is lehetne hülyékre szavazni, de elmaradt volna pl.a 2.világháború (mondjuk valószínűleg az 1.is.) Szóval kárcsökkentés lenne.
#13! Természetesen én is független szakértőkre gondoltam és 2 egymástól független vizsgálat lenne.
#11! Az nem lenne gond, annál többen esnének ki😂Amúgy ezt a gyakorlatban hogy gondolod? Nyilván lenne felelőse, aki az alkalmasságát, vagy alkalmatlanságát megállapította.
#17! Az se rossz ötlet, csak bonyolultabb. A másik, hogy pl.pszichopata ugyanúgy lehetne elnök, hisz hiába szavazhatna mondjuk az ember bizonyos IQ fölött, attól még nem lesz pszichológus, tehát nem ismeri fel, hogy pszichopata szavaz.
#18! Tőlem szűrhetnék őket is, de egy cégvezető akkor se tud akkora kárt okozni, mint egy miniszterelnök. Nem tud például háborúba vinni egy országot, vagyis nem okozza tízezrek, százezrek halálát cégvezetőként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!