Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A "rezsicsökkentett" gáz ára...

A "rezsicsökkentett" gáz ára augusztus 1 után az átlagfogyasztás felett hétszeres szorzót kapott.Valóban igaz lehet az,hogy ez csak a lakosság kis részét fogja érinteni?

Figyelt kérdés

A valóságban sokkal több háztartást érinthet ez,mint ahogy azt gondolták

volna.

#gáz lesz a háztartásokban?
2022. júl. 24. 10:03
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Mivel az átlagba beleszámoltak minden háztartást, azt is, ahol max főzésre használják, így gyakorlatilag majdnem mindenki, aki fűt is vele fölötte van az "átlagnak". Max az a kérdés, hogy kicsit és csak 40000 Ft lesz a havi általány, vagy nagyon és 125000 Ft lesz. És akkor a több generációs hodályokról nem beszéltem.

Persze, aki tud, az majd fűt fával, klímával stb. De volt olyan időszak, mikor nagyon a gáz ment, olcsó volt stb és más fűtési lehetőség ki se lett építve az akkor épült házak nagy részében. Valamint, oké, fűt fával aki tud... amíg még kap. A tüzelők árai ha nem is azonnal, de hatással vannak egymásra. Ha most kétszer annyi ember akar majd fával fűteni, mint eddig, akkor a fával fűtök is ugyan úgy meg fogják szívni. Jó esetben még nem idén, mert van annyi fájuk már betárazva, ami kell, de ha marad a helyzet, akkor jövőre majd vehetnek 3-4 szeres áron fát.

2022. júl. 24. 10:37
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Relatív valóban. Majd egy pár hónapi hideg után a keveset fűtők egy része meg fog fagyni a saját lakásában és akkor utána az életben maradottak már valóban kevesen lesznek és kevesebben fognak kihűlni.
2022. júl. 24. 10:37
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

11

Majd lopják a fát..

2022. júl. 24. 10:48
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
"vagy a sparheltba fog fával fűteni" Elvagy tévedve. A fa is horror áron lenne, de nincs. 4 helyről rendeltem, de azt hiszem téli tüzelőnek bálás ruhát veszek.
2022. júl. 24. 10:58
 15/18 anonim ***** válasza:
91%
#13 ez biztosabb, mint hogy a nap reggel felkell. Rendőrség lezüllsztve, közmunkaprogram nagy részt kifuttatva... ha a gáz húzza majd magával a fa árát is, akkor nem is lesz sok más választása egy bizonyos rétegnek. Nem bevédem őket, csak szimpla tény, hogy senki nem szeret megfagyni.
2022. júl. 24. 10:59
 16/18 A kérdező kommentje:
14/Egyébként én is hallottam,hogy nem mindenhol lehet ár fát kapni, a csökkenő készletek miatt egyre nehezebb lesz a beszerzése.Az eladásnál lehet majd kvótát vezetnek arra is be.
2022. júl. 24. 11:03
 17/18 anonim ***** válasza:

EZ a környezet védelem!!

Mindenki fűt amivel csak tud.

A múltkor egy muti parkolóban álltam és egy ember szedett ki az ott össze gyüjtött szemétből mindent. Fadarab, papír, zsugorfólia és vitte el tüzelni .

Az a nylon azért eszméletlen sok káros anyagot fog kibocsájtani.

Biztos ez kell nekünk, úgy látszik csak a nagy szöveg van mega környezetért, de látszik mit tesz a hatalom ezért.

2022. júl. 24. 13:46
 18/18 A kérdező kommentje:

17/Nincs Környezetvédelmi Minisztériuma Fidesznek,mert megszüntették. Korábban volt,de nem kellett.Most tényleg olyan helyzet jöhet,hogy kéne egy

erős minisztérium,ami ezt a megváltozott energiahelyzet adta problémákat

jobban felügyelné .

2022. júl. 28. 18:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!