Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A 2 generációs egy mérőórával...

A 2 generációs egy mérőórával (villany,gáz)rendelkező házakra milyen szabályok vonatkoznak majd a rezsicsökkentés megszűnése után?

Figyelt kérdés

#rezsicsökkentés #2 generációs #1 mérőóra
2022. júl. 17. 13:37
 1/6 anonim ***** válasza:
95%
Fizetsz vagy kikötik jellegű szabályok lesznek. Ahogy eddig is, csak most többet kell fizetni.
2022. júl. 17. 13:41
 2/6 anonim ***** válasza:
36%
Perkáljál fideszbirka!
2022. júl. 17. 13:43
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha visszamenőlegesen számolják az arányokat, akkor mindegy...
2022. júl. 17. 13:51
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha egy fogyasztási hely, akkor összevonják a fogyasztást, és fizethetsz többet.
2022. júl. 17. 13:52
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

#2 Úgy látom te is a fideszen szocializálódtál. A gyűlöletkeltést jól megtanultad tőlük. Ugyanazt csinálod, mint orbán: Másokat hibáztatsz.

Lehet, hogy nem rájuk szavaztál, de ezzel a hozzáállással a ő szekerüket tolod és pont azt csinálod, amit elvárnak föntről tőled. Egymásnak ugrasztják a magyar embereket és aztán vígan, ellenállás nélkül végigviszik a terveiket. Ki is a birka?

2022. júl. 17. 15:24
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Tisztelt kérdező! Szükség van arra, hogy mi miatt kérdezel, mert így értelmetlen, amit kérdezel.

Ha egy fogyasztási helyen (egy helyrajzi számon) 1 árammérő és 1 gázmérő van, akkor nem tudom, mit szerettél volna megtudni?

Ha az éves áramfogyasztás meghaladja a 2523 KWh-t (ami havi átlagban, egész számra kerekítve 210 kWh), akkor a többletfogyasztást világpiaci áron számlázzák.

Ha az éves gázfogyasztás meghaladja az 1729 m³-t (ami havi átlagban, egész számra kerekítve 144 m³), akkor a többletfogyasztást világpiaci áron számlázzák.

Ha több árammérőtök lenne az egy helyrajzi számon, akkor összeadnák a kettőn mért fogyasztást; ez esetleg lehetne kérdés részedről; így, nem tudom mi lehet a gond.

Az teljesen mindegy, hogy valaki egyedül élve fogyasztja, vagy szülők és gyerekeik, vagy nagyszülők és gyerekük és társa és unokák, vagy egyedülálló emberek összeköltöznek télre, hogy csak egy házban, lakásban fogyasszanak és elosztják a költségeket.

Nem kötözködésképpen írom, de két generáció az egy család: szülők és gyerekek. Arra gondolok, hogy a kérdésedben három generációról van szó; nagyszülő(k) is ott él(nek).

Gáz esetén a nagycsaládosoknak (legalább három gyerek, aki után családi pótlék jár) az átlagfogyasztástól magasabb fogyasztás után van a piaci ár. Ha esetleg ilyen miatt kérdezed, akkor, ha jár, akkor eddig is volt gáznál nagycsaládos kedvezmény, csak másképp számolódott. Ha van legalább három „családi pótlékos” gyerek, és eddig nem volt igényelve a járó kedvezmény, de most a durva árak miatt szeretnétek, akkor bármikor igényelhető.

A kérelmet annak kell benyújtania, akivel a gázszolgáltatónak szerződése van. Az sem gond, ha a nagyszülő a szerződő. Fel kell sorolni mindenkit, aki az adott lakcímen él.

Ennyire tudtam gondolni a kérdésed kapcsán; mivel nem közölted, miért kérdezed, bizonyára sok mindent feleslegesen írtam, viszont lehet, hogy arra nem gondoltam, amivel problémád van.

2022. júl. 17. 19:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!