Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Véletlen, vagy elkezdték...

Véletlen, vagy elkezdték kivezetni a készpénzt?

Figyelt kérdés
Régebben hülyeségnek tartottam a konteókat, de egyre rosszabb érzésem van ezzel kapcsolatban. Vannak rendezvények, pl. most a Művészetek völgye is ilyen volt, ahol már nem lehet készpénzzel fizetni. De ami a legijesztőbb, hogy higiéniára hivatkoznak többek közt. Lehet, hogy a Covid is ezért volt, hogy jó ürügy legyen ilyen célokra? Dosztojevszkij mondta, hogy a készpénz az emberi szabadság utolsó védőbástyája. Ha ezt kivezetik, bármit megtehetnek velünk.

2022. júl. 8. 12:35
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
74%

#11 Édes, még ha igaz is, az fejenként évi 40 000 Ft. Ha most rögtön megszűnne a készpénz, havonta-kéthavonta nyúlnának le tőlünk ennyit a bankok, csak mert megtehetnék.

Ha átváltod bármilyen normális valutába, esetleg aranyba a pénzedet, és otthon a párnacihában tartod, már jobban jársz, mint ha a bankban tartanád.

2022. júl. 8. 14:40
 12/16 anonim ***** válasza:
13%

" Édes, még ha igaz is, az fejenként évi 40 000 Ft. Ha most rögtön megszűnne a készpénz, havonta-kéthavonta nyúlnának le tőlünk ennyit a bankok, csak mert megtehetnék."

És ezt bizonyítani is tudod, vagy csak szerettél volna jó nagyot kamuzni, hátha valaki bedől neki?

2022. júl. 8. 15:41
 13/16 anonim ***** válasza:
42%
#12 Nem biztos, lehet, hogy ennél többet fognak elvenni tőlünk. Kevesebbet aligha. Szerinted megállítja valaki vagy valami a bankokat ebben, ha nem tudjuk kivenni a pénzünket?
2022. júl. 8. 15:53
 14/16 anonim ***** válasza:
32%
Az emberek nagy részének, a fejlett országokban szinte mindenkinek most is bankban van a pénze. Erről eddig nem hallottál?
2022. júl. 8. 16:48
 15/16 anonim ***** válasza:
82%
Hallottam, de ezek szerint semmit nem fogtál fel abból, amit írtam. Ha most túl sok dézsmát szedne be tőled a bank, kivehetnéd a pénzedet. Ha eltűnik a készpénz, nem fogod tudni kivenni, tehát annyit lophatnak tőled, amennyit nem szégyellnek.
2022. júl. 8. 19:05
 16/16 anonim ***** válasza:
83%

Naná! A bankok szívesen elcsipegetik az emberek már megadóztatott bevételeit! Szó sincs pénzkímélésről meg higiéniáról, - sokkal inkább van szó olyan sarcokról, amelyeket kikerülhetetlenné tesznek szándékosan!

Az Ótépétől konkrétan azért jöttem el, mert térültem-fordultam és képesek voltak "15 forintokra" is lehúzni - akár naponta többször is - csak azért, mert megpróbáltam hozzájutni a saját számlámon tartott megadózott jövedelmemhez! Ott, akkor már az "ajtónálló" is inkább útonálló volt, - még vissza is pénzért köszönt és elegem lett ebből a bandából!

2022. júl. 8. 20:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!