Mi a véleményetek, arról, hogy Amerikában a kontinens felfedezőjének szobrát döntötték le?
1) Nem fedezte fel, éltek már ott korábban is emberek.
2) A szobrot volt hiba felállítani, nem a ledöntése az (mondjuk én megtartottam volna, meg a hazai Sztálin- és Lenin-szobrokat is, nem szeretem ezt a "múlt eltörlése" dolgot).
3) Kolumbusz alapvetően nem volt egy pozitív figura.
Isti!
Mondj már néhány pozitív történelmi figurát! Tényleg kíváncsi vagyok! Egyáltalán van olyan? Csak mert mai szemmel az összes 2000 előtt született történelmi embert el lehet ítélni. Még a szegény Jóska bácsit is, aki ki sem mozdult a falujából, és nem ártott senkinek, mert mondjuk nem haverkodott cigányokkal.
ma 14:59
Ezért írtam, hogy nem szerencsés embereknek szobrot állítani, mert változik a megítélésük. Vagy ne erkölcsi alapon tegyük vagy ne tegyük egyáltalán, különben előbb-utóbb mindenki le lesz döntve.
ma 18:02
Nahát, erről most hallok először.
És az neked megvan, hogy Kolumbusz indította be azt a folyamatot, ami a mai napig széleskörű és súlyos társadalmi problémákat okoz a mai Amerikában, ami miatt néhány helyen ledöntötték a szobrát?
Mondjuk azt sem értem, miért kellett 1956-ban Sztálin szobrát ledönteni. Lehet, hogy nem volt makulátlan és mai fejjel elítéljük bizonyos tetteit, de az ő nyomán jött létre az iparosodott Magyarország és ő szerezte meg a szovjet érdekszférának Magyarországot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!