Szerintek melyik politikus volt a legnevetségesebb amikor angolul próbált beszélni?
@10
Az artikuláció. Hamisítatlan kárpát-medencei angol tájszólás.
Ez így írásban nem adható vissza, maximum azzal, hogy fonetikusan ("Iz der eni kveszcsön?") írják le. De az igazi élményhez ezt látni és főleg hallani kell.
Ez vicces. Ahány ház, annyi szokás és annyi artikusáció.
Hallanád, hogy hogy beszélnek az írek angolul.
Vagy thaiföldi kínai turistavezetőt kellett fordítsak angolról angolra németeknek.
Az ausztrálok ázásáról nem is beszélve: tudáj, hálidáj, stb. Vagy döntsd el, hogy az ájájti az IIT, vagy AIT, vagy AAT, esetleg IAT.
Szóval hidd el, a te angolodat is Londonban felismerik, hogy valahonnan a kontinensről jöttél.
@14
Igen, egy külföldi (nem született angol) angolját általában könnyebb megérteni. Én is szeretek németekkel, vagy olaszokkal beszélni angolul, mert ők próbálnak szépen, érthetően beszélni, míg az amerikaiak elvetélt angol kiejtését néha alig értem...
Van egy angoltanár ismerősöm, aki mesélte, hogy már gyakorló tanárként volt egy tanulmányúton Dél-Wales-ben, ahol vonatra szállt. Vele szemben ült egy walesi, és egy cockney, akik nagyon szépen eltársalogtak egymással, ő meg saját bevallása szerint csak a kötőszavakat értette...
Az ausztrált én pl. határozottan szeretem, nem tudom miért, de tetszik (jobban, mint a brit irodalmi angol).
De igazad van, néha nem árt angolról angolra fordítani. :-)
15#
Én fordítva.
Az amerikaiakat könnyen megértem.De, a brit, ausztrál vágja a fülemet
Angol vicc:
II. vilgháborúban megérkeztek az ausztrálok Angliába.
Egy angol katona:
- Did you come to die?
- No. I came yesterday.
Egyébként Ayers Rock-nál mondta a recepciós, hogy szálljak fel az ájájti jelzésű buszra.
Hááát. Néhánnyal próbálkoztam. Már nem tudom, melyik jött be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!