Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Hol marad/t/ egyes Parlamentbe...

Hol marad/t/ egyes Parlamentbe bejutott ellenzéki képviselők ambíciója?

Figyelt kérdés

- Dobrev Klárának - nem csak anyagilag - biztosan jobban megéri EP képviselőnek maradni, de az a mandátum 2 év múlva lejár, a magyar parlamentben viszont négy évre lett volna biztosított a helye, akár annak egyik alelnöki posztját is megkapta volna.

- Karácsony Gergely számára még ellenzéki győzelem esetén is hasznosabb lett volna főpolgármesternek maradni - Demszkyt is meg „szokták” választani, és Ő is a főpolgármesterséget „szokta”" választani - , de két év múlva az a mandátum is lejár, és a most felállt, szinte színtiszta ellenzéki kerület-vezetések ellenére semmi garanciát nem látok arra, hogy újítani tudna. (Elvégre Tarlóst nagyon csekély szavazatarányban előzte meg.)

- Márki-Zay Péter is négy évre biztosíthatta volna a helyét, mert az Ő polgármesteri pozíciójának két év múlva történő megerősítését még bizonytalanabbnak látom, mint Karácsonyét.

2022. ápr. 10. 09:55
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Dobrev nem kockáztat azzal, ha nem veszi át az országgyűlési mandátumát.

A 2 év múlva esedékes EP választáson a DK listáján akkor nem lenne listavezető, ha ő nem akarná, és a DK biztosan elér annyit, hogy legalább egy helyet kapjon.

Karácsonyt, nem tudom. A nyilatkozata szerint nem ül be a parlamentbe, de az előválasztáson tett kijelentése szerint csak akkor lépett vissza, mikor elütötte a villamos. Azért inkább úgy vélem, ezúttal baleset nélkül sem vállalja a mandátum megtartását. Az országgyűlési választás eredménye alapján igen esélyes két év múlva a főpolgármesteri helyre, a Budapestiek dühödten fognak a Fidesz ellen szavazni. Legfeljebb akkor lehet gondja, ha „baráti társaság” állít reményteli jelöltet. Netán Márki-Zay akar feljebb lépni.

Márki-Zay van olyan magában bízó és eltökélt, hogy biztosra veszi a hódmezővásárhelyi újraválasztását; netán magasabb babérokra tör. De, hármójuk közül nála érzem a legnagyobb bizonytalanságot; lehet úgy dönt, hogy az országgyűlési képviselőség jó lehetőség az országos magamutogatásra, személyének országos szinten való előtérben tartására; nem tudom, hogy a hiperaktivitás után mennyire viselné a visszahúzódást.

2022. ápr. 10. 22:56
 2/2 anonim ***** válasza:
Hát azért én csalódtam bennük rendesen.
2022. máj. 13. 18:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!