Lehetséges, hogy a kötelező részvétel bevezetése Magyarországon a választások alkalmával bölcs döntés lenne?
Figyelt kérdés
Habár sokan vettek részt az idei választáson, még mindig volt nagyjából 30%, akik otthon maradtak és nem mentek el szavazni. Tudom, hogy az idei választási eredmény magasnak számít, de még mindig sokan otthon maradtak. Bizonyos országokban kötelező megjelenni a választásokon. Lehetséges, hogy Magyarországon is be kellene vezetni?2022. ápr. 7. 12:48
11/15 anonim válasza:
9# igazad van, úgy értettem, hogy az európai demokráciáktól idegen.
12/15 anonim válasza:
Akkor is ugyanez lenne az arány, ráadásul aki senkire sem akar szavazni, mert szerinte egyik párt sem megfelelő számára, az érvénytelen szavazatot adna le.
13/15 anonim válasza:
Kötelező részvétel...
Zseniális!
Ha akarod, leadom az érvénytelen szavazatomat, aztán számolgathatod napestig!
Inkább egy olyan valós (!) választék kellene a politikai fronton, amely az emberek érdekeit, értékrendjét (!) képviseli - és nem kényszerpályákon agyalni!
Nyugdíjas vagy, - nem szavazhatsz.
18 éves vagy, - nem szavazhatsz.
Ha nem vagy olyan tanult, mint amit én kitalálok, - nem szavazhatsz.
Menjetek már!...
Igen, - oda!
14/15 anonim válasza:
A szavazati jog érettségihez kötése lenne bölcs döntés.
15/15 anonim válasza:
14# Ezt a hülyeséget... Rengeteg szakmát tanult dolgozik, fizet adót, hasznos tagja a társadalomnak, erre te kizárnád őket a demokráciából. Amúgy meg a végzettség nem jelent semmit, van egy csomó média szakos diplomásunk akik lóf@szhoz nem értenek. Ezzel szemben vannak olyanok akiknek csak szakmájuk van mégis magas képzettséget igénylő munkát végeznek. De általánosságban mondható hogy aki veri magát a végzettségére az a leghülyébb:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!