Aki nem megy el szavazni "há mer nincs kire" miért nem szavaz inkább érvénytelenül, mondjuk egy nagy nemi szervet rajzolva a lapra? Ezzel tudná jelezni, hogy érdekelné a választás, de nincs olyan párt, akire szívesen leszavazna.
Kezdjük ott, hogy a felvetésed borzasztóan primitív.Másrészt értelmetlen.Kár lenne ennyi energiát elpazarolni egy ilyen felesleges, primitív cselekedetre.
Az érvénytelen szavazás f.sz rajzolgatás nélkül is felesleges.Én ebből nem azt a következtetést vonnám le, hogy a szavazót nem érdekli a választás-hiszen elment a szavazókörzetébe, szavazott-hanem azt, hogy annyira buta, hogy még érvényes szavazatot sem tud leadni.
Ha pedig valaki kukit rajzol az üres szavazólapra, akkor félő, hogy még utólag kitöltik helyette...
Kérdező: "Látom itt sok értelmetlen ember van."
Szintén kérdező: "miért nem szavaz inkább érvénytelenül, mondjuk egy nagy nemi szervet rajzolva a lapra?"
Te azt nagyon értelmes lehetsz, hogy csak azért állnád ki a sorodat, hogy falloszokat rajzolj a szavazólapra xd
"Elmész szavazni, de érvénytelenül voksolsz -> érdekel a választás, de nincs kire szavazni."
Ennek pontosan ugyanannyi értelme van, mint nem elmenni.
Maximum annyi különbséggel, hogy így verheted a melled meg a farkad hogy te aztán felelős szavazó vagy mert elmentél szavazni, miközben pont ugyanúgy nem csináltál semmit mintha otthon maradtál volna.
= Bármit is gondolsz bármelyik pártról, légyszives ne szavazz érvénytelenül! Az ugyanis nagy kicseszés a szavazatszámlálókkal, akik reggeltől estig ott dekkolnak így is.
Az érvénytelen szavazólapokat ugyanis meg kell jelölni, mindegyiket egyesével alá kell írnia az összes számlálónak, és persze külön be kell őket vezetni a jegyzőkönyvbe is.
Azt megértem, ha a nagyokra nincs kedve szavazni az embernek.
De legalább az MKKP-ra nyomhatna egy szavazatot, ők aztán tényleg az a fajta párt, ami nem zavarja be a hatalmi harcokat, de be tudna dobni pár hasznos ötletet.
Igazából mennék szavazni. Csak hát reggel 6tol este 6ig dolgozok. Csak 16kor engednének el szavazni. Nekem meg 100km-el arrébb kéne menni szavazás miatt. Tömegközlekedéssel. Mire odaérek, elmúlt 7 óra.
Szóval fájó szívvel, de most le kell *zarnom a szavazást. Nem tudok időben eljutni. Kocsi nincs. Talán 4 év múlva nem lesz ilyen a helyzetem.
Amúgy ellenzékre szavaztam volna. Most lesz az első alkalom, hogy kihagyok egy szavazást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!