Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Minimum hány ember ismer egy...

Minimum hány ember ismer egy hétpecsétes titkot?

Figyelt kérdés
Csak találós kérdés, amire esetleg jogvégzettek tudják a választ. Amit egyébként én is csak sejtek.
2022. márc. 25. 00:12
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Bőven annyi különbség elég hogy egyszer valakik létrehozták,és végig titokként kezelték, másban nem kell különbözzön.

De hadd kérdezzek vissza,neked mint perpillanat élő embernek mi a különbség egy létező,de általad nem ismert titok (tehát a létezéséről sem tudsz),egy nem létező titok, és egy olyan titok között aminek ismerői már mind meghaltak, tehát örök titok között?

Szerintem semmi, a te számodra egyik sem létezik, nem tudod hogy van, nem tudsz a létrejöttükről, vagy épp létre nem jöttükről.

Tudod mi a nagy különbség? Az hogy a jelenleg 1-2 ember által ismert titok, illetve az örök titok tárgya, tehát a titok tartalmának ismerete a te számodra hasznos/haszontalan/káros/ lehet. Míg egy nemlétező titok csak semleges lehet, lévén nem létezik, így se káros, se hasznos nem lehet.

2022. márc. 25. 02:04
 12/15 anonim ***** válasza:

"Bőven annyi különbség elég hogy egyszer valakik létrehozták,és végig titokként kezelték, másban nem kell különbözzön."

De az már a múlté, azok az emberek már meghaltak, és így a titok is velük szállt a sírba.

Egy titok mindig szervesen és elválaszthatatlanul kötődik egy (vagy több) személyhez. Nem tudsz olyan titkot mondani, ami ne kapcsolódna senkihez, különben mitől lenne titok, kinek a titka lenne? Tehát amint mindazon személyek meghalnak, akik érintettek egy titokban, azzal együtt a titok is megszűnik titoknak lenni, többé nem nevezhető titoknak.

"De hadd kérdezzek vissza,neked mint perpillanat élő embernek mi a különbség egy létező,de általad nem ismert titok (tehát a létezéséről sem tudsz),egy nem létező titok, és egy olyan titok között aminek ismerői már mind meghaltak, tehát örök titok között?"

Számomra semmi, hiszen egyikben sem vagyok érintett. Számomra egyik sem létezik. Pontosan, ahogy írod.

"a jelenleg 1-2 ember által ismert titok, illetve az örök titok tárgya, tehát a titok tartalmának ismerete a te számodra hasznos/haszontalan/káros/ lehet."

De ha én nem tudok róla (mivel titok), ezért ez tőlem független, számomra ez akkor sem létezik, ha hasznos, meg akkor sem ha káros. Ha pedig senki más sem tud róla, akkor meg miért titok? Kinek a titka? Kinek van tudomása róla? A holtaknak? A holtak már nincs tudomásuk semmiről sem.

2022. márc. 25. 04:23
 13/15 anonim ***** válasza:
Én ismerek egyet, ami ha napvilágra kerülne, akkor felfordulna minden amit az űrről és az űrutazásról gondolnak a világ tudósai.
2022. márc. 25. 08:45
 14/15 A kérdező kommentje:
“testamentum septem signis obsignatum”
2022. márc. 25. 10:20
 15/15 anonim ***** válasza:

Hétpecsétes titok:Gondolom olyasmi ami valóban megtörtént (ha nem történt volna,nem lenne titok,tehát nemlétező titok abszurd fogalom szerintem,vagy sima hülyeség mint mondjuk gyermekkorban az idősebb hazudja a fiatabbnak,hogy megtalálta a kalózok kincsét és eldugta,aztán röhögi hogyan keresi,ami nyilvánvalóan nincs!)1 vagy 2 vagy akárhány ember közös "művelete" ami mindenki jól felfogott érdeke szerint örökre elfeledett dolog.Csak akkor marad titok, ha ott és akkor megbeszélik jó alaposan,többet tilos!Ez aranyszabály.Ahogy az is,hogy semmilyen körülmények között nem "emlékszik,pofázik" stb.

Egy kívülálló soha nem érthet meg olyasmit amiben nem volt része.Legyen bármilyen zseni, vagy empatikus,bármi.Cinkosság az szent és örök kapocs,oda más nem illik abban a képletbe.

Telenovellában volt egyszer (ott majdnem mindig ez van,) hogy a gyerek apja nős volt és a nő titkolta természetesen. Csak a halálos ágyához hívta a férfit,rábízta a gyereküket,aki szintén nem tudta kitől "származik".Csak a gyerek miatt beszélt mivel nem volt az anyján kívül senkije.Egyébként soha!

Valami ilyesmi lehet...

jún. 26. 09:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!