Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Volt már valaha bárhola...

Volt már valaha bárhola világon igazi kommunizmus, ami úgy müködött is, ahogy a definíciója meghatározza?

Figyelt kérdés

2022. márc. 23. 18:52
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Eddig csak szocializmus volt.
2022. márc. 23. 18:53
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Megvalósithatatlan
2022. márc. 23. 19:06
 3/5 A kérdező kommentje:

Akkor jól tudtam...

Ma egy beszélgetésben egy idős nyugdíjas, de intelligens ismerősöm .egkérdezte, milyen politikai beállítottságú vagyok, mire mondtam, hogy szívem szerint kommunista vagyok, de lehetettlennek tartom, hogy valódi kommunizmus létrejöhessen, de ezt már befejezni sem tudtam,leordította a fejemet és 20percen át mondta a magáét, aztán faképnél hagyott... csoda, hogy nem kapott infarktust...

Hiába próbáltam mentegetni magam, hogy azok a rendszerek amikben ő élt, azok nem fedték a kommunizmus jelentéstartamát... nem jutott el a tudatáig miről beszélek.

2022. márc. 23. 19:34
 4/5 anonim ***** válasza:
48%

Megvalósítani nem lehet, ki fog fejlődni spontán módon a kapitalizmusból, amikor a társadalmi jólét olyan méreteket ér el, hogy értelmét veszti az egyéni vagyon alapján való megkülönböztetés. Alapja a mind nagyobb mértékű automatizálás, hogy a monoton, nem kreatív munkák helyett az emberek az önmegvalósításnak szentelhessék az életüket.

Marx is azt mondja, hogy a legfejlettebb országokban fog létrejönni, és azért nem sikerült eddig, mert a legfejlettlenekben próbálták megvalósítani idő előtt, diktatórikus úton, ahol csak a szegénységet lehetett szétosztani.

2022. márc. 23. 20:22
 5/5 anonim ***** válasza:
59%

Pedig valójában minden úgy halad, ahogy azt Marx leírta A tőkében. Ezt a diagramok is alátámasztják.

[link]

2022. márc. 24. 00:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!