Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Roham a benzinkutakon: kénysze...

Roham a benzinkutakon: kényszerbezárás készlethiány miatt, tömött sorok a működő helyeken? Mi lesz ebből?

Figyelt kérdés

[link]

Kedden és szerdán több, főleg kisebb magánbenzinkút kényszerült bezárni, vagy jelentősen csökkenteni a kiadott üzemanyag mennyiségét ellátási problémák miatt. Van olyan kút, ahol csak 5 litert lehetett tankolni, van olyan is, amely legközelebb csak március 24-re vár üzemanyagot. Sok nyitva tartó kúton hosszú sorok alakultak ki az ellátási hiánytól való félelem miatt. A nyugati és északi országrészben az osztrák és szlovák üzemanyag-turisták is rontanak a helyzeten. Közben újra emelkednek az árak, péntekről a benzin 640, a dízel 717 forint lenne, ha nem lenne az árstop – a különbözetet pedig valakinek le kell nyelnie.

Ebbűű még akár akármi is lehet.

2022. márc. 10. 09:58
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
0%
Tegnap kora reggel telitankoltam, igaz nem Bp. (Gárdony MOL) és nem napközben, hanem kora reggel 6 után kicsivel, de el tudom képzelni, hogy vannak necces helyek... :(
2022. márc. 10. 10:06
 2/21 A kérdező kommentje:
Hát nálunk a helyi kút annyira necces hogy be is zárt. ideiglenesen határozatlan időre.
2022. márc. 10. 10:10
 3/21 anonim ***** válasza:
60%

Ilyen az amikor a nép szeretne abban hinni, hogy a bölcs vezetője egy varázspálcával csak ráüt az árcédulákra és mindenki boldogan él, míg meg nem hal, alacsony benzinárak mellett.

Ebből mi lesz? Farhátkormányzás mellett további áruhiány, sorbanállás. Vissza kéne térni a piacgazdaságba.

2022. márc. 10. 10:14
 4/21 A kérdező kommentje:

" Farhátkormányzás"

de ha minden jól megy már csak ápr 3-ig.

2022. márc. 10. 10:15
 5/21 anonim ***** válasza:
55%
Nem muszáj mindenkinek autóval mennie, van tömegközlekedés is.
2022. márc. 10. 10:27
 6/21 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy öngerjesztő folyamat. A sok hülye elmegy tankolni, mer' mi van ha elfogy ezt látva már én is elgondolkodtam rajta hogy legalább televágom a kocsikat, mert így el fog fogyni a kúton, de amiatt, mert a sok hülye felvásárolja az összeset😤

Ma láttam 2 pickupot egymás után, egy-egy utánfutóval, ami kocsinként 6 olyan nagy tartály volt felrakva, valószínűleg gázolajjal tele, hisz a kútról hajtottak ki. Alig fért el azon a platón 6 tartály, mindkét oldalra lelógott. És mintha most lehetne utoljára tankolni, még a kocsi platója is tele volt kannával...

Jó, gondolom amúgy hogy a mezőgazdasági gépekbe kellett nekik annyi, de akkor is.

2022. márc. 10. 10:34
 7/21 A kérdező kommentje:

"Nem muszáj mindenkinek autóval mennie, van tömegközlekedés is."

és a tömegközlekedésnek mi köze a járulékos áremelkedéshez? Ha nő a benzin minden nő. Minden termék ára.

Ehhez mi köze van annak hogy te kocsi helyett busszal mész hm?

2022. márc. 10. 10:37
 8/21 anonim ***** válasza:
25%

Matek:

Az autósok fele buszra ülne, fele ekkora roham lenne a benzinkúton, 2x tovább tartana ki egy adott készlet.

2022. márc. 10. 10:40
 9/21 anonim ***** válasza:
50%

Amúgy ebben igaza van a kérdezőnek...

1000 ft lesz egy kg kenyér? Menj busszal.🤦‍♂️

2022. márc. 10. 10:41
 10/21 anonim ***** válasza:
32%

A kutakról volt szó, nem a kenyérről.

Szövegértés...

2022. márc. 10. 10:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!