Hogy lehet letiltani, hogy a házunkhoz jöjjenek az aláírás gyűjtők, nevet, címet, meg még ki tudja mit tartalmazó listákkal?
Milyen aláírást gyűjtenek?
Az országgyűlési választás ajánlóíveit tíz napja le kellett adni. A népszavazásokhoz a támogató aláírásokat már hónapokkal ezelőtt összeszedték; az egyik megtartásáról határozat is van, a másik ellenőrzése még tart.
Egyébként, letilthatók az adatok.
Én még 2014-ben megtettem a teljes körű adatletiltást, a jegyzőnél lehetett írásban kérvényezni; meg is van a kapott határozat. (Azóta már elektronikusan is kérhető).
Most is látom a „Tájékoztatás a személyiadat- és lakcímnyilvántartásban tárolt saját adatokról” elektronikus lekérdezésekor azt a sort, hogy „│Adatait letiltotta│Igen adatainak kiadását teljes körűen letiltotta.│”
Működik, pl. múlt héten olvastam itt a Gy. k.-n, hogy Orbántól levél érkezett email címekre; én nem kaptam. Sőt, több választás alkalmával még értesítőt sem kaptam; 2019-ben erre az esetre feloldhatták a tilalmat, mert akkor is, most is kaptam választási értesítőt.
Pedig nyilván én is benne vagyok az állami adatnyilvántartásokban.
Idén nem jutott ránk senkinek embere, ’18-ban volt, hogy Fideszes fiatalok járták a falut, buszból láttam őket. Olyan utcabeli szerint, aki szereti hülyíteni a kéretlen látogatókat, úgy tudom, hogy nem volt névjegyzékük, mert a Fidesz-gyűlölő szippantósunk nevét és telefonszámát adta meg nekik.
Arra gyűjtött aláírást, hogy támogatjuk az xxx párt színeiben induló X.Y-t.
Tableten volt adatbázisa, biztos meg volt neki a születési év is, mert tudta, hogy hányan lakunk a házban, és korom alapján beazonosított, hogy melyikük vagyok (eleve nevemen szólított)
Az, hogy hozzád nem jutott el minden választási értesítő, könnyen lehet a postásotok hibája is. Vagy egyszerűen csak nem vagy szimpatikus neki és nem visz ki minden levelet hozzád.
Attól hogy a mi adataink nincsenek letiltva, mi sem kaptunk levelet emailben se Orbán Viktortól, se a Fidesztől, se más párttól. Mint ahogy írtam is fentebb.
A kérdés pedig az volt: "Hogy lehet letiltani"
Ha esetleg tudod, hogy elektronikusan hogy lehet letiltani (és nem csak annyit, hogy ügyfélkapun keresztül), akkor írd meg!
Ha nem, akkor jó időtöltést más kérdéseknél!
Az mekkora lenne, ha Magyarországra jönnének szavazni azok a halottak, akiknek eddig a nevében levélben szavaztak!
Az lenne ám a zombitámadás! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!