A menekülteknek nincs pénzük?
Oké hogy átjöttek és kell nekik a szállás és mondjuk hirtelen 3 napi kaja.
De utánna nem bírják magukat ellátni?
Rengeteg pénzt gyűjtenek nekik, rengeteg kaját stb.
Ha én menekülnék az első amit fognék az a pénz.
Szóval, mint rengeteg országnak rengeteg pénze elmegy a menekültekre, ráadásul annyi kaja rengeteg Magyar rászorulónak is jól jött volna, meg ruhák stb.
"Ha én menekülnék az első amit fognék az a pénz"
Már ha van. Mert az sincs mindenkinek korlátlanul. Na meg manapság a bankban, ilyen helyzetben meg tépj sorszámot aztán holnap után sorra kerülsz ha addig ki nem fogy a pénz az ATM-ből.
Múltkor akivel találkoztam, hiába volt nála 100 ezer hrivnya, egy pénzváltó se váltotta be.
Másnap egy keveset az OTP váltott neki át forintra.
Az járt jól akinek pl. OTP -s bankban van, és kártyával fizet,
mert az szerencsére megoldható maradt...
1
Nem feltételes módban beszéltem.
2
Valami rémlik, de akkor végülis sikerült pénzhez juttni.
3
Igen,sajnos hallotam rengeteg embertől meg láttam videót hogy mennyi roma van.
Kárpátaljaik is mondták hogy szinte csak ők jöttek ide át.
Most belegondolva, ha nekem menekülnöm kéne: kp jellemzően alig van itthon. A felvételre van limit, háborús helyzetben meg gondolom még nehezebb hozzájutni.
Na meg hányan vannak Magyarországon is, akik egyik hónapról a másikra élnek és nem tudnék mondjuk egy tank benzin meg egy havi szállás árát hirtelen előkapni. Na Ukrajnában még jóval többen vannak így. A háború előtt is csóró ország volt.
6
Van benne valami..
#6: ez is igaz, sokan élnek egyik napról a másikra.
én a 6 ezer € kp. -val még jónak mondhatom magam.
6
Egyrészről a bankkártya más országban is működik, limitet lehet rajta állítani. Tehát ez nem kifogás.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!