Miért dőlnek be ennyire az emberek az oroszellenek kamuhíreknek?
Csak néhány az elmúlt hétről:
-ukrán apa sírva öleli a lányát, aki igazából egy oroszpárti felkelő, ahogy épp az Azov Hadtesttel készül harcba szállni Donbaszban
-a 13 Kígyó-szigeti hősi halott, akik igazából jól vannak
-az oeosz tank, ami áthajtott egy kijevi autóson igazából egy Stela-10 ukrán légvédelmi rendszer
-a fotók Zelenszkijről katonai ruhában egy 2021-es határnézősdin készültek
-orosz pusztítás egy holokauszt-emlékművön; semmi sem történt
-egy vírusvideó, ahol egy ukran pilóta lelő egy orosz vadaszgépet, igazából az Arma 3-ból van XD
-egy másik videó, ahol egy ukrán MiG-29 lelő egy orosz Su-35-öt egy Digital Combat Simulator animáció
Akik ezeket minden kétség nélkül megeszik, van önálló gondolatuk? Vag afféle NPC-k, akiknek kivették a korona kazettát, és besobtak a háborúst?
Sima szimpátia.
Manapság nagyon nehéz eldonteni ki-mit hazudik. Foleg az interneten.
Szetintem mindkettő gyártja a kamuhireket, kamuvideokat. A firkászokról meg ne is beszéljünk..meg a cenzúrálásról.
Nekem a TIE vadász tetszett a legjobban :) Nagyon kreatív :)
Ez, amit csinálnak ezekkel az álhírekkel, valójában egy fehyver a sokközül. Propaganda. Sok hatalom rájött erre, már régebben is, de ma már egyetemen oktatják, szakemberek vannak képezve erre a célra.
Amúgy, szerintem az emberek legalább 70%-a az önfentartásra is képtelen lenne szociális háló nélkül, ezek az emberek, a számukra szimpatikus platformtól, embertől, médiától bármilyen információt simán, gyanakvás, vagy bármiféle kritika nélkül befogadnak. Sajnos, bármilyen bizonyítékot mutatsz, azt nem fogadják el, akkor is az eredeti, számukra szimpatikus infót tartják igaznak. Számukra az elég garancia, hogy az általuk ilyen olyan okból megbízhatónak ítélt platformról származik. Mint ha azt mindanák ezek az emberek: nekem nincs tehetségem, kedvem, időm megtudni, mi is a valóság, igazság, kérlek, tedd meg ezt helyettem és én kételkedés nélkül elfogadom, elfogyasztom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!