Van olyan párt Magyarországon, aki Putyint és az oroszokat támogatja?
Amikor valaki a fideszt kritizálja, akkor mindig jön valamelyik és reklamál, hogy mi ez a kettős mérce, aki a fideszt kritizálja, az legyen szíves kritizálja az ellenzéket is. De ugyanezek valahogy megfeledkeznek a fidesz kritizálásáról, amikor ők az ellenzéket kritizálják és még ők panaszkodnak kettős mércére az ellenzék részéről.
Ugyanez van az ukrán háború esetén is. Hogy az ukránok mennyi álhírt terjesztenek, de arról megfeledkeznek, hogy az orosz kormány és a barátai hivatalosan erőltetik a dezinformációkat. Orosz oldalról még a háborút, a megszállást sem szabad annak nevezni, ami ('újbeszél').
Vagy amikor jönnek azzal, hogy bezzeg az USA a legnagyobb bűnöse a történelemnek, de elfelejtik azt, hogy az oroszok mennyi minden rosszat csináltak eddig és nem csak a Szovjet időkben (mert akkor is oroszok voltak, ugyanis akkor is az akkori orosz vezetés döntött mindenről, hiába alkotta több nemzet is a Szovjetuniót), hanem még utána is, amiket az USA megcsinált, azokat az oroszok is.
Ha kivonjuk az egyenletből az egyes oldalak hibáit (mert minden oldal nagyjából egyenlően csinálja ugyanazokat, egymás provokálását, a fake news terjesztést, a piszkos kis háborúkat), akkor mégiscsak az marad, hogy Oroszország megtámadta az éppen nyugatbarát Ukrajnát.
Egy valamit ismerünk biztosan és az múlt, a történelem. A Szovjet (orosz) megszállással rosszul jártunk. Amit a legjobban elszart a megszállás, az a mentalitásunk. Ha az USA szállt volna meg minket, akkor jobb helyzetben lennénk.
Most is lehet választani az oroszok és az EU között.
Persze, egyesek itt megint csak azt mondják, hogy jön a gonosz USA és be akar mindet kebelezni, az érdekszférájába akar helyezni. B@z+, bár megtenné.
Persze, nem azt mondom, hogy a kelettel ne legyen jóban Magyarország, de jobban járunk, ha azoknak az országoknak a gazdasági modelljét és már régen elavult rendszerét nem veszük át, mert megbánás lesz a vége és akkor már késő lesz.
De ne, mert LMBTQ és háttérhatalom. Jól behülyítették az embereket az általánosítással. Valamiből van pár százaléknyi esetszám és akkor azt úgy adják elő, hogy teljesen általános.
Nekem élnek rokonaim az EU több országában és az USA-ban, mind helyi állampolgár. Meg szoktam őket látogatni. Az USA-ban nemrég jártam ismét. Azt az általános fertőt, azt a katasztrófahelyzetet én nem láttam (és ők sem), amit ezek itt előadnak a népnek. Olyan kifejezetten jobboldali konzervatív embereket is ismerek, akik az USA-ban és Kanadában élnek és eszük ágában sincs visszajönni. Mert nyugaton sem botlanak lépten-nyomon LMBTQ emberekbe, nemváltókba, arab szektákba, no-go zónákba. Egyszerűen csak élhető világ még mindig a nyugat (a hibái ellenére is), élhetőbb, mint a kelet. Itthon csitítgatják az emberek kognitív disszonanciáját azzal, hogy a nyugat hanyatlik és hogy a háttérhatalom az életünkre tör. Egy egész boomer generáció sápítozik kórusban a végletekig eltúlzott, megmásított híreken (tisztelet a kivételeknek), szerencsére a fitalok többsége már jobban látja a dolgokat (de már folyik a fiatalok agymosása is, hogy belőlük is ultrakozervatív, kolátozáspárti, mindenen sápítozó vénember váljon idejekorán). Megyünk visszafelé az időben.
Őszintén, ki akarja elvenni tőletek a magyarságotokat? Elvette bárki is? Az ismerőseitek, családtagjaitok akik külföldre költöztek, azonnal átváltoztak valami mássá? Ugye, hogy még ők sem. Magyarok maradtak. Ahogy a határon túliak is magyarok maradtak és azok is, akik külföldön dolgoznak. Ha akarná sem tudná elvenni senki a magyarságunkat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!