Ha esetlegesen menekülni kellene, van kész terved?
Figyelt kérdés
Tudom, szerencsére ez még mindig a valószínűtlenebb verzió, de tegyük fel, átterjed ide is a háború (mindegy miért), és nem akarsz harcolni (szintén nem kell megindokolnod miért). Van "B" terved? Mit tennétek?
Még egyszer hangsúlyozom, a kérdés azokra irányul, akik nem akarnak harcolni senkiért, és semmiért.
Ha ide átjönnek, az azt jelenti, hogy világháború van. Világháborúban mégis hova menekülsz? Sehova. Semleges állam a közelben nem nagyon lesz, maximum Svájc, de biztos, hogy nem fog menekülteket befogadni. Messzebb meg nem jutna senki, mert addigra már lezárnák a határokat reptereket.
2022. febr. 28. 13:44
12/18 anonim válasza:
Svédországban vannak klassz kis magányosan álló házak az erőd közepén, egy háborúban nem azok a célpontok, inkább a katonai létesítmények, sűrűn lakott területek. Kit érdekel egy kis kunyhó az erdő közepén távol mindentől?
2022. febr. 28. 13:46
13/18 árokpart válasza:
11-es Az első és a második világháború idején is működött a nemzetközi határforgalom, határátkelés.
2022. febr. 28. 13:48
14/18 anonim válasza:
Nincs sehol rokonom külföldön, kb a semmibe mennék ki. Ahhoz meg nincs pénzem, hogy teljesen egyedül valamit elindítsak külföldön.
Szóval nincs tervem. Családot se tudom, hogy oldaná meg.
2022. febr. 28. 14:09
15/18 anonim válasza:
Félig meddig. Listát írtunk, ha pakolni kell, hogy mire van a legnagyobb szükségünk. Végzettségünk, pénz, útlevél egy helyen. Autóban tele a tank, de plug in hybrid, ha addig használjuk, elmegy elektromosan is. Van egy 1 éves gyerekünk, számunkra ő a legfontosabb, így mindenkit hátrahagyunk, nem kockáztatjuk az életét azzal, hogy olyas valakivel társulunk, aki hátráltathatja a menekülést. Persze, amint lehet, szólunk mindenkinek, de már úton a határ a felé. Útvonalakat is néztünk, de az nyilván az aktualitásoknak megfelelően változhat. Azt is megbeszéltük, hogy kinek mi a dolga, ha menni kell.
2022. febr. 28. 14:11
16/18 anonim válasza:
15. Hasonló a helyzet. Itt 2 gyerek van. 1.5 éves a pici. Itthonra is feltankoltunk, de a vészcsomag bekészítve! Az a baj nem tudom hová menekülnék, a Letenyei határ van közel.
2022. febr. 28. 14:33
17/18 anonim válasza:
Én Pest agglomerációjából, csak Mo-n belülre menekülnék. Van egy tanyás településszerkezetű község, ott élnek rokonaim és hozzájuk mennék a 2 éves gyerekkel. A madár se jár arra :)
2022. febr. 28. 14:39
18/18 anonim válasza:
Nem, sajnos nincs igazán hová menekülnöm. Gyermekeim még nincsenek. Annyi pénzem talán volna, hogy el tudjak menni másik országba, de mivel még hadköteles korú vagyok, aligha jutnék át a határon.
De reménykedem abban, hogy nem fajul el idáig a dolog. Szeretnék még élni és családot alapítani, és hogy a gyermekeim békében nőjenek fel.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!