Putyinnak nem égő a mostani helyzet? Ekkora hadi fölénnyel képtelen átgázolni az ukrán seregen és már atommal fenyegetőzik. A vörös hadsereg se a régi már.
Szerintem nem akar sok ukrán civil áldozatot.
Az ukránoknál lehet gond hogy már külföldi önkéntes harcosokra van szüksége illetve elkezdték felfegyverezni a civiliket, ezenkivül bünözöket is kiengedtek börtönből hogy mellettük harcoljanak (gyilkosokat stb)
szerintem egyértelmű, hogy erődemonstráció a célja, nem pedig a pusztítás.
ezért dolgozik háborúhoz képest "finoman".
Általában nem szoktak 3 nap alatt háborúkat megnyerni. Atommal nem Ukrajna ellen fenyegetőzik. A háború első napján már megmondta, hogy ha a nyugati hatalmak beavatkoznak, akkor annak soha nem látott következményei lehetnek. Erre fél Európa elkezdett fegyvereket szállítani az ukránoknak, a britek már külföldi katonák bevetését is támogatják. Erre válaszul, ahogy korábban ígérte, Putyin készenlétbe helyezte az atomfegyvereket, egyfajta figyelmeztetésként. Ha a nyugati hatalmak nem állnak le, akkor annak bizony komoly következményei lehetnek.
Mellesleg az oroszok próbálják a lehető legkevesebb civil áldozattal megnyerni ezt a háborút, rengeteg felvétel van róla, ahogy az ukrán civilek megállnak orosz tankok mellett, beállnak eléjük hogy lassítsák őket, stb. Nem bántják egyiküket sem, az oroszoknak nem célja az ukrán lakosság gyilkolása. A katonákat is előbb felszólítják a megadásra, nem esnek nekik egyből. Így nyilván lassabban is halad az offenzíva. De ha Zelenszkij felfegyverzi a lakosságot és ellenállásra buzdítja őket, akkor valószínű egyre több "civil" áldozata lesz a háborúnak, pedig teljesen felesleges lenne ez a vérontás.
"Nem bántják egyiküket sem, az oroszoknak nem célja az ukrán lakosság gyilkolása. A katonákat is előbb felszólítják a megadásra, nem esnek nekik egyből. Így nyilván lassabban is halad az offenzíva. De ha Zelenszkij felfegyverzi a lakosságot és ellenállásra buzdítja őket, akkor valószínű egyre több "civil" áldozata lesz a háborúnak, pedig teljesen felesleges lenne ez a vérontás."
Egyem meg a szívüket. Ha nem akarnak vérrontást, a legegyszerűbb hazatakarodniuk az idegen országból. Értem én, hogy Oroszország védené az érdekszféráját, de Ukrajna választott, hogy melyik világhoz akar tartozni. A barbár módszerek helyett Putyin inkább azon munkálkodjon, hogy egy olyan atmoszférát teremtsen, amelyhez önként átpártolnak az emberek, és nem csak akkor, ha pisztolyt tartanak a homlokukhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!