A magyaroknak most miért viszket annyira, az egykor elcsatolt területekért? Egy halom gond kerülne hozzánk vissza, még ezt a kis szeletet sem tudták felvirágoztatni.
És?
Az eszmei, etikai értéke sokkal nagyobb, mint az a halom gond.
Csak, ehhez ti túlságosan is internacionalisták vagytok.
A szomszédságban éppen hadakoznak, te meg kuruckodnál egy régióban, ami közigazgatásilag az ukránokhoz tartozik? És ne emlegess nekem semmi ide tartozott, oda tartozott frázist, eleget láttam már belőle itt.
Úgy-úgy, pattogjatok csak a gép előtt, ahhoz nagyon értetek...
Az meg külön megér egy beszélgetést, hogy az ukránok közül is aki nem mer beállni a seregbe, az elmenekül, pedig ők azért évtizedek óta benne vannak a harcokban, hol gondolatban, és néha gyakorlatban is.
Mi meg már az elkényelmesedett nyugati hozzáállást vesszük át.
Az eszmei érték szép, de ez nem változtat azon, hogy Kárpátalján a béka segge alatt van az infrastruktúra, sok településen nincs vezetékes víz, csatorna, a szemétszállítás csak a Tiszába öntésig van "megoldva".
És bizony teljes Kárpátalja lakosságának jelentős része nem magyar.
Azaz kapnánk egy olyan régiót, ami szarabb állapotban van és nagyobb a kisebbség aránya, mint Borsod megyében.
Abból kiindulva, hogy pl a kisebbségek helyzetét milyen szépen oldotta meg Magyarország, és hogy milyen mértékben fejlődik a vidék.... inkább lenne büntetés az ország számára egy ilyen visszacsatolás, mint ajándék. Még akkor is, ha nem kell érte embereket a halálba küldeni.
És ne gyertek azzal, hogy magyarellenes vagyok, mert ez pont arról szól, hogy mi lenne jó Magyarországnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!