A mai nap folyamán 360-ról már 370-re gyengült a forint árfolyama. Magyarország előre megy, nem hátra? Ilyen erős a forintunk, hála a szuper gazdaságnak?
Nekem meg a lottó főnyeremény kell... és van rá esélyem?
De ez még mindig nem válasz. Hol az eredeti hamisítatlan nyilatkozat, hogy valóban így és ezt állította MZP, és nem egy hazugságot terjesztesz?
Sajnos tapasztalat, hogy a rádió, tévék, újságok, többsége fideszes befolyás alatt állnak, és ebből kifolyólag csúsztatnak, hírt hamisítanak, stb. Nyilatkozik valamit MZP, és akkor azt úgy vágják meg, hogy az félreérthető legyen, és átveszik egymástól, így mindenhonnan ezt hallod.
Hány kormánypárti sajtóban lehetett hallani, hogy kormányt kritizáló Nagy Blanka bukott diák, aki lóg? Végül bíróságon bizonyították, hogy semmi sem igaz ebből az egészből, és sorra nyerték a pereket.
Tehát a teljes kontaxtusában kell megismerni a nyilatkozatot, az alapján kell mérlegelni.
MZP nem azt mondta, hogy úgy, hogy csak Magyarország, és jól megtámadják Oroszországot, ahogy azt tette az agyon dicsőitett Horthy, hanem a NATO részeként (végre a jó oldalon).
De az, hogy milyen szerepet vállalnának, és hol, az egy másik kérdés. Magyarok rendszerint nem kifejezetten harcolni szoktak, és nagy valószínűséggel most sem, hanem logisztikai segítséget nyújtanak, akár csak magyar területen.
És igen, megszállók ellen bizony erkölcsi kötelesség megadni a lehetséges segítséget, ha az áldozat kéri. Bizonyára sérelmezed, hogy '56-ban pl. nem jött segítség nyugatról.
Nem egészen. Ha részese vagyunk egy katonai szövetségnek, ami számunkra egyedüliként garantálja a biztonságot, és ennek ténye visszatartó erő hogy bárki megtámadjon minket, teljesen jogos, hogy szövetségesként részt vállalunk NATO műveletekben. Hogy ez pontosan mi lesz, az egy másik kérdés, arról nyilván lesz egyeztetés.
Azt nem lehet eljátszani, hogy zabálok az étteremben, de fizetni már nem fizetek, mert az felháborító. Azt nem lehet eljátszani, hogy én elvárom, hogy engem védjenek meg, de ha mást kell megvédeni, akkor nem vagyok ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!